19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

Novice Novo mesto

Troti ugnali Grosuplje in obdržali status drugoligaša

Piše: KK Troti, J.L.

Čas objave:
15.04.2019 17:28

Včerajšnja tekma Lige za obstanek 2. SKL med ekipama Grosupljega in Trotov se je končala v korist slednjih. Izid je bil 59:42. Srečanje v ŠD Brinje so z izidom 74:59 dobili Novomeščani, ki so si kolo pred koncem zagotovili obstanek med drugoligaško druščino.

Strelci za Trote: Derlink 22 (10 skokov), Krivec 18 (7 skokov, 6 asistenc), Ristić 17 (6 skokov), Vidrih 13 (13 skokov), Verbič 4, Mežan, Lopatič.
STATISTIKA TEKME
Članska ekipa Trotov bo uspešno zaključila še četrto poglavje med košarkarsko srenjo pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Če je bila krstna sezona namenjena predvsem spoznavanju s tekmovanjem, je že sezona 2016/17 v vitrine na Livado prinesla lovoriko za najboljšo ekipo 4. SKL. Ekipa pod vodstvom Luka Mittag se ni ustavljala. V pretekli sezoni so suvereno opravili z vsemi tekmeci in postali prvaki 3. SKL. Troti pa z veliki koraki niso stopali zgolj po košarkarskem parketu, enormni premiki so se zgodili tudi v mlajših selekcijah in na organizacijskem področju. Od letošnje sezone naprej v tekmovanjih mlajših starostnih kategorijah nastopajo štiri Trotovske ekipe (od U13 do U19), članska pa se je prvič preizkusila v 2. SKL.

Rumeni roj se je v sezono podal s ciljem, da bodo trn v peti vsem enajstim tekmecem, hkrati pa je bila odkrita želja obstanek med drugoligaško druščino. Troti so v rednem delu zbrali deset zmag, ugnali kar osem različnih moštev, na koncu pa za las ostali brez četrtfinala. Posledice dolge sezone in nekoliko krajše klopi pa so do izraza prišle v Ligi za obstanek, kljub številnim poškodbam pa se bo tudi v prihodnji sezoni na Livadi igrala drugoligaška košarka. Zasedba Trotov se je na zadnje gostovanje v sezoni odpravila v družbi 40 navijačev, ki so bili z glasno vzpodbudo veter v jadra novomeški ekipi. Začetek je bil silovit, Troti so si do konca prvega polčasa priigrali že 15 točk prednosti. Za vstop v igro je bila pripravljena zgolj osmerica igralcev, med katerima sta bila tudi oboleli Brežnjak in poškodovani Martin Mežan, ki je vseeno stisnil zobe in bil pomemben člen v rotaciji.Kapetan Krivec, Črt Ristić in Rok Vidrih, ki je tekmo zaključil z dvojnim dvojčkom (13 točk in 13 skokov), so na parketu prebili vseh 40 minut. Utrujenost se je začela poznati ob koncu tretje četrtine, na začetku zadnjega dela je 16-letni Skubic dosegel koš za grosupeljskih -5. S trojko je odgovoril Vidrih, po šestih zaporednih točkah Krivca pa je postalo jasno, da bo zmaga romala v Novo mesto. Najboljši strelec tekme je bil Luka Derlink, ki je 22 točkam dodal še 10 skokov.
Rumene do konca sezone čaka le še domač obračun proti LTH Castings. Rezultat srečanja, ki bo na sporedu v soboto ob 18. uri, ne bo vplival na stanje na lestvici. Troti bodo sezono zaključili kot 10. mestu v 2. SKL oziroma na 20. mestu med vsemi klubi pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Luka Mittag, trener Trotov:
"Pred zadnjo tekmo sezone, lahko mirno rečem, da bi o naši krstni sezoni v drugoligaški druščini lahko napisali knjižno uspešnico. Sezona je bila dolga in naporna, vendar smo cilj, kljub vsem oviram, uspeli izpolniti. Na zadnji tekmi si želimo le, da mine v prijateljskem navijaškem duhu, da se izognemo morebitnim novim poškodbam in da se skupaj z našimi privrženci in podporniki konkretno poveselimo. Čestitam vsem vpletenim za ta lep uspeh, rumena ladja s polno paro na vseh področjih pluje dalje."