ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

melania trump_valentinovo 6 Svet24.si

Razkrivamo, koliko stanejo modni kosi Melanie

Luna Petisvet.si

Dva dni pred tem postane kritično, sicer pa vse ...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

špela g Svet24.si

Špela je spet imela težave z mandlji

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tako za svoje goste poskrbi Tanja Žagar

Novice Šentjernej

Tudi na Osnovni šoli Šentjernej brezzično omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2018 08:56

Na Osnovni šoli Šentjernej je v zaključni fazi projekt izgradnje brezžičnega omrežja Eduroam, ki se uporablja v izobraževalne in raziskovalne namene tervsem vključenim v teh organizacijah omogoča enostavno povezovanje v internet tako v matični organizaciji kot tudi v izobraževalnih in raziskovalnih organizacijah, vključenih v to omrežje po celotni Evropi.

Osnovna šola Šentjernej se je vključila v projekt, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje v okviru Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju. Program sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki šoli zagotovita 62,5 % odstotka sredstev, ostalo pa mora zagotoviti šola sama.

Celotna vrednost izgradnje brezžičnega omrežja in IKT opreme za Osnovno šolo Šentjernej je 90.995,53 EUR. Delež sredstev, ki ga mora zagotoviti šola v treh letih je 40.603 EUR.  Šoli so pri zbiranju sredstev pomagali nekateri sponzorji. 

Pridobljeno omrežje bo šoli omogočilo uporabo sodobnih metod učenja in poučevanja in izrabo didaktičnih možnosti, ki nam jih ponuja spletna tehnologija.