urša drofenik nejc_fon-6292 Odkrito.si

Uršo Drofenik boli srce

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

ana praznik Njena.si

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe

Novice Šentjernej

Tudi na Osnovni šoli Šentjernej brezzično omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2018 08:56

Na Osnovni šoli Šentjernej je v zaključni fazi projekt izgradnje brezžičnega omrežja Eduroam, ki se uporablja v izobraževalne in raziskovalne namene tervsem vključenim v teh organizacijah omogoča enostavno povezovanje v internet tako v matični organizaciji kot tudi v izobraževalnih in raziskovalnih organizacijah, vključenih v to omrežje po celotni Evropi.

Osnovna šola Šentjernej se je vključila v projekt, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje v okviru Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju. Program sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki šoli zagotovita 62,5 % odstotka sredstev, ostalo pa mora zagotoviti šola sama.

Celotna vrednost izgradnje brezžičnega omrežja in IKT opreme za Osnovno šolo Šentjernej je 90.995,53 EUR. Delež sredstev, ki ga mora zagotoviti šola v treh letih je 40.603 EUR.  Šoli so pri zbiranju sredstev pomagali nekateri sponzorji. 

Pridobljeno omrežje bo šoli omogočilo uporabo sodobnih metod učenja in poučevanja in izrabo didaktičnih možnosti, ki nam jih ponuja spletna tehnologija.