Velik nasmeh Adobe Stock Odkrito.si

Kako na dopustu poskrbeti za zdrave zobe

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Voditeljica Ljubezni po domače: "Po snemanjih ...

devica Svet24.si

Devica - resda nevsiljiva, a preveč kritična

umor, pešpot ob savi1 Svet24.si

FOTO: Umor na priljubljeni sprehajalni poti ob ...

Jeffrey Epstein Svet24.si

Princ Andrew obžaluje, da je zmotno mislil

Rok in nika_instagram Najstnica.si

Nika priznala: Rok je bolj privlačen

lucija in josip Njena.si

Lucija: 'Josip ni taksen, kot se predstavlja na ...

Novice Šentjernej

Tudi na Osnovni šoli Šentjernej brezzično omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2018 08:56

Na Osnovni šoli Šentjernej je v zaključni fazi projekt izgradnje brezžičnega omrežja Eduroam, ki se uporablja v izobraževalne in raziskovalne namene tervsem vključenim v teh organizacijah omogoča enostavno povezovanje v internet tako v matični organizaciji kot tudi v izobraževalnih in raziskovalnih organizacijah, vključenih v to omrežje po celotni Evropi.

Osnovna šola Šentjernej se je vključila v projekt, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje v okviru Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju. Program sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki šoli zagotovita 62,5 % odstotka sredstev, ostalo pa mora zagotoviti šola sama.

Celotna vrednost izgradnje brezžičnega omrežja in IKT opreme za Osnovno šolo Šentjernej je 90.995,53 EUR. Delež sredstev, ki ga mora zagotoviti šola v treh letih je 40.603 EUR.  Šoli so pri zbiranju sredstev pomagali nekateri sponzorji. 

Pridobljeno omrežje bo šoli omogočilo uporabo sodobnih metod učenja in poučevanja in izrabo didaktičnih možnosti, ki nam jih ponuja spletna tehnologija.