32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

astrologija horoskop znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 20. avgusta

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

helena blagne Njena.si

To je obvezno opravilo Helene Blagne

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

Novice Šentjernej

Upravno sodišče ugodilo pritožbi Hudoklina

Piše: STA

Čas objave:
31.01.2019 09:35

Upravno sodišče je ugodilo pritožbi, ki jo je novoizvoljeni svetnik in nekdanji šentjernejski župan Franc Hudoklin vložil zoper tamkajšnji občinski svet, ker ga ta na svoji ustanovni seji ni potrdil. Sodišče je odredilo, da morajo svetniki Hudoklina na prihodnji seji potrditi za svetnika, je njegova zastopnica Klementina Zeme povedala za STA.

Zemetova je dodala, da je v sodbi, ki so jo prejeli te dni, zapisano, da je sodišče razsodilo, da se Hudoklinovi pritožbi ugodi in da se odpravi sklep, ki so ga šentjernejski svetniki sprejeli na ustanovni seji občinskega sveta decembra lani.

Sodišče je tako zadevo občinskemu svetu vrnilo v ponovni postopek, tožena stran pa je dolžna Hudoklinu povrniti stroške postopka v znesku nekaj manj kot 350 evrov, je še pojasnila Zemetova.

Kot je znano, šentjernejski svetniki na svoji ustanovni seji Hudoklina, ki je Občino Šentjernej kot župan pred mandatom 2014-2018 vodil 20 let oz. v petih mandatih, niso potrdili.Kot je na ustanovni seji pojasnil predsednik začasne mandatne komisije za potrditev mandatov Albert Pavlič - na zadnjih lokalnih volitvah sicer neuspeli županski kandidat SDS, so prejeli pritožbo štirih svetnikov, med katerimi je bil tudi on, ki opozarja na problematičnost in spornost mandata novega občinskega svetnika Hudoklina.

Šentjernejska občina je namreč v sporu s koncesionarjem, podjetjem WTE iz Kranjske Gore, ker to želi odkupiti koncesijo za opravljanje javne komunalne službe zbiranja, odvajanja in čiščenja voda na Šentjernejskem, Hudoklin pa je zaposlen kot vodja centralne občinske čistilne naprave, s katero upravlja ta koncesionar.

Zaradi Hudoklinove službene vpletenosti naj bi zato pri odločanju o teh zadevah ta vodila do nasprotja interesov, pojavil bi se tudi videz pristranskosti, so dodali pritožniki. Svetniki so Hudoklinu med drugim očitali še, da dobiva plačo v podjetju, ki mu denar nakazuje tudi občina.