900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sevnica

Uredili bodo širše območje med avtobusno in železniško postajo

Piše: Občina Sevnica/T.Ž.

Čas objave:
13.04.2019 17:58

Območje parkirišča pri Železniški postaji Sevnica in Kvedrova cesta na odseku med sedanjo avtobusno in železniško postajo sta prometno in tehnično neurejena, zato je Občina Sevnica pristopila k pridobivanju zemljišč ter k pripravi potrebne projektne in investicijske dokumentacije za ureditev parkirišča, pločnika z javno razsvetljavo in novega avtobusnega postajališča. Predvidene posodobitve izhajajo iz usmeritev Celostne prometne strategije Občine Sevnica, sprejete v letu 2017.

V sklopu investicije je predvidena ureditev parkirišča pri železniški postaji s hortikulturnimi ureditvami po prejetih kulturno-varstvenih pogojih ter s štirimi polnilnimi mesti za električna vozila, skladno s pogoji razpisa. Po pogojih razpisa, ki spodbuja ukrepe trajnostne mobilnosti, torej uporabe javnega potniškega prometa, peš hoje in kolesarjenja, bo na tem parkirišču, ki bo pridobilo status P+R (»parkiraj in se odpelji«), po gradbeni preureditvi uveden tudi spremenjen režim parkiranja. Parkiranje bo tam tako dovoljeno uporabnikom javnega potniškega prometa.

Na območju manjšega parkirišča med skladišči tovornega prometa in zelenico bo zgrajeno novo avtobusno postajališče, ki bo lažje nudilo možnost povezovanja ter prestopanja z vlaka na avtobus in obratno. Investicija zajema tudi celovito obnovo obstoječega pločnika med sedanjo avtobusno in železniško postajo z ureditvijo javne razsvetljave območja ter preureditvijo sedanje avtobusne postaje v parkirišča za osebne avtomobile. V investicijski sklop spadajo tudi vse potrebne zaščite in preureditve komunalnih vodov.

Investicija je bila uspešno prijavljena na javni razpis Ministrstva za infrastrukturo za ukrepe trajnostne mobilnosti. Tako bo investicijski projekt s skupno pogodbeno vrednostjo dobrih 475 evrov sofinanciran v deležu 225 tisoč evrov. Dobro polovico bo iz proračuna zagotovila Občina Sevnica. Vodilni izvajalec del je Kostak d. d. iz Krškega. S precejšnjimi prometnimi posegi bo na tem območju oviran in spremenjen prometni režim, zato uporabnike prosijo za pozornost in strpnost ter dosledno upoštevanje spremenjenih prometnih ureditev med izvajanjem del s predvidenim zaključkom še v letošnjem letu.