Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

V Črnomlju o čebelah in prihodnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.01.2013 18:42

Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je sprejela predsednika Čebelarske zveze Bele krajine Vlada Auguština in predsednika Čebelarskega društva Črnomelj Dušana Milinkoviča. Skupaj so se pogovorili o načrtih za prihodnost.

Potem ko je v začetku decembra občina Črnomelj zmagala na natečaju »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2012«, je županja Mojca Čemas Stjepanovič v prostorih Občine Črnomelj sprejela predsednika Čebelarske zveze Bele krajine, gospoda Vlada Auguština in predsednika Čebelarskega društva Črnomelj, gospoda Dušana Milinkoviča. Predsednik Čebelarskega društva ob Kolpi in Lahinji je svojo prisotnost zaradi vremenskih razmer opravičil.

Vsi so se strinjali, da je prejeti naziv, »Čebelam najbolj prijazna občina«, velika čast in hkrati odgovornost, saj želijo čebelarji s svojim delovanjem tudi v prihodnje upravičiti prejeto priznanje. Pogovor je tekel o čebelarski učni poti, o ureditvi lastništva Čebelarskega doma na Otovcu in o drugih aktivnostih, ki so v načrtu za leto 2013. Podrobneje so se pogovorili tudi o udeležbi na Celjskem sejmu, ki bo letos potekal od 15. do 17. marca v Celju. Tam se bodo namreč predstavili tudi predstavniki čebelarjev iz območja občine Črnomelj, saj je Čebelarska zveza Slovenije Občini Črnomelj prostor za predstavitev podarila kot nagrado za prejeti naziv »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2012«.