900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

V Dobličah bodo zgradili igrišče

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
17.07.2019 08:01

Župan Andrej Kavšek, direktor podjetja TGH d. o. o. Stjepan Jarnević in direktorica podjetja SAPO d.o.o. Danijela Kure Kastelc so podpisali pogodbo za izgradnjo in ureditev igrišča v Dobličah v sklopu projekta ''Igrišče znanja in druženja v Dobličah'', ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Prisotni so bili tudi predstavniki KS Dobliče, ki so bili tudi pobudniki projekta in s posameznimi aktivnostmi (zagotovitev projektne dokumentacije in zemljišča,…) sodelujejo pri projektu.  Izgradnja oziroma ureditev igrišča bo izvedena v na novo urejenem javnem prostoru, in sicer na površini v obsegu 665 m2. Igrišče bo urejeno kot travnata površina kamor bodo nameščene gugalnice, klopi, lopa za mladostnike, ograja, vrata, smetnjak, informacijska tabla o naselju ter balinišče. Na robovih ograjenega območja bodo zasajene grmovnice in druge predvidene zasaditve.


V postopku oddaje naročila je bila sklenjena pogodba z najugodnejšim ponudnikom TGH d.o.o. iz Črnomlja. Vrednost pogodbenih del znaša vključno z DDV 45.092,22 EUR. Evropski sklad za razvoj podeželja bo zagotovil 80 % upravičenih stroškov (DDV ni upravičen strošek), kar znaša 26.907,71 EUR, ostali delež (20% upravičenih stroškov in strošek DDV) krije Občina Črnomelj iz lastnih sredstev proračuna, kar znaša 18.184,51 EUR.
Nadzor nad izvajanjem gradbenih, obrtniških in instalacijskih del na igrišču bo opravljajo podjetje SAPO d.o.o. iz Črnomlja. Dela bodo predvidoma zaključena v dveh mesecih oziroma do 30. septembra 2019.