reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Metlika

V Gradcu prenovili odsek državne ceste

Piše: STA

Čas objave:
22.11.2019 11:24

V Gradcu pri Metliki, bodo danes odprli prenovljeni skoraj dvokilometrski odsek državne ceste Podzemelj-Črnomelj. Naložba je stala nekaj manj kot dva milijona evrov, skoraj štiri petine naložbenih stroškov je pokrila direkcija za infrastrukturo in preostalo metliška občina.

Na metliški občini so navedli, da so v Gradcu prenovili nekaj manj kot 1,8 kilometra cestišča in ob tem uredili skoraj 1,7 kilometra pločnikov ter dobrih 600 metrov kolesarske steze.

Ob celotni trasi prenovljenega cestišča so postavili in uredili cestno razsvetljavo, zunaj vozišča in na vozišču so uredili po eno avtobusno postajo in ob bližnji Lahinji zgradili še slabih 150 metrov cestnega podpornega zidu.

Pri prenovi sta sodelovala tudi upravljavca telekomunikacijskega in elektroenergetskega omrežja, Telekom Slovenije, ki je položil kanalizacijo za optične povezave, in Elektro Ljubljana z delno prestavitvijo elektroenergetskih nadzemeljskih vodov v zemeljsko napeljavo.

Na metliški občini so poudarili, da so z omenjeno naložbo okrepili prometno varnost in prispevali k zmanjšanju nočnega svetlobnega onesnaževanja okolja oz. prispevali k celostni ureditvi kraja ob državni cesti.

Ob ministrici Bratuškovi se bosta popoldanskega odprtja, ob 15. uri, udeležila tudi vršilka dolžnosti direkcije za infrastrukturo Monika Pintar Mesarič in metliški župan Darko Zevnik.