Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Krkini dobrodelni akciji več kot 1000 prostovoljcev

Piše: STA

Čas objave:
14.04.2018 21:34

Krkini prostovoljci so v okviru 7. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva od ponedeljka do petka med drugim zbirali oblačila, knjige in igrače, pomagali Rdečemu križu in Karitas, darovali kri in pomagali v domovih starejših občanov.

V letošnji akciji, ki so jo končali z današnjim dnevom Krkinih odprtih vrat, jih je sodelovalo več kot 1000.

Sicer pa so minule dni obiskali skupaj 31 domov za starejše, devet delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami. Sodelovali so na Rdečem križu in Karitas v Ljubljani, Novem mestu in Ljutomeru ter zbirali potrebščine in hrano za male žival.

Kot običajno so se omenjeni akciji pridružili sodelavci v posameznih Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Humanitarne dejavnosti so letos pripravili v 19 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Krkini zaposleni v Rusiji so na zadnjem cikličnem srečanju priredili dobrodelni sejem.

Do vključno četrtka je kri darovalo skoraj 260 Krkinih zaposlenih, številni so prispevali oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za pse in mačke.



Zbrali so tri tone oblačil, knjig, igrač, hrane in drugih potrebščin ter darovali nekaj več kot 110 litrov kriv. Za varovance delovnih centrov in domov za starejše občane ter šole za učence s posebnimi potrebami so pripravili različne delavnice, igre in predstavitve.

Do vključno četrtka so na Karitas in Rdečem križu pripravili skoraj 600 prehranskih paketov (4,5 tone) in pomagali razvrstiti skoraj tri tone oblačil. Zbrali so nekaj več kot 200 kilogramov hrane za male živali.

Približno 12 odstotkov njihovih sodelavcev se je omenjene akcije letos udeležilo prvič, so še zapisali v novomeški Krki.