Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

V Krškem razstava Postelja

Piše: STA

Čas objave:
06.11.2019 13:01

V Galeriji Krško, ki deluje v okviru Mestnega muzeja Krško, so sinoči odprli razstavo oziroma posebej za to razstavišče v desakralizirani krški cerkvi sv. Duha pripravljeno postavitev Postelja kiparke in vizualne umetnice Nataše Skušek. Z omenjeno razstavo raziskuje možnosti intimnega razmerja v sodobni odtujeni družbi.

Umetnica se pri svojem delu osredotoča na raziskovanje temeljnih postavk kulturnega vzorca zahodnega človeka in zlasti primerov, ki se navezujejo na reprodukcijo, so zapisali v Galeriji Krško.

Tako kot vizualna umetnica, ki je po temeljni izobrazbi kiparka, raziskuje razmerje med spoloma, erotiko, spolnost, človeško telo, materinstvo, družino, prehranjevanje, pridelavo hrane in podobno. Z razstavo Postelja pa se je osredotočila na problematiko ženske samouresničitve "skozi družbeno, kulturno in osebno realizacijo", so dodali.

Kustosinja razstave, ki bo na ogled do 9. februarja prihodnje leto, je umetnostna zgodovinarka in filozofinja Mojca Grmek.

Nataša Skušek se je leta 1967 rodila v Ljubljani. Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je leta 2002 diplomirala iz kiparstva in kasneje še magistrirala. Med študijem se je izpopolnjevala na Akademiji za likovno umetnost v Trondheimu na Norveškem. Prejela je študentsko Prešernovo nagrado.



Svoje delo je predstavila na številnih mednarodnih razstavah, njena dela hranijo zasebne in nekatere pomembne javne zbirke. Ukvarja se s skulpturo, z instalacijami, videom, grafiko, s fotografijo, performansom in z intervencijami v javnem prostoru. Rdeča nit njenega ustvarjalnega opusa je feminizem. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Galerija Krško prireja začasne likovne in druge razstave, ki so načeloma pripravljene posebej za njen razstavni prostor. Deluje v nekdanji oziroma v desakralizirani cerkvi sv. Duha, zgrajeni med letoma 1770 in 1777. To je arhitekturno zasnoval Johann Fuchs, zgraditi pa jo je dala rodbina Auersper