image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Novice Mirna Peč

V Mirni Peči blagoslov motorjev in motoristov

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 06:17

V Mirni Peči na Dolenjskem ob današnjem velikonočnem prazniku pripravljajo 21. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev. Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10.000 motoristov, letos ravno tako pričakujejo veliko udeležbo, je povedal predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar.

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Pungerčarja bodo osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom začeli po praznični maši ob 11. uri.

Na omenjeni prireditvi, ki bo potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo, pa se bodo podobno kot v zadnjih letih spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, harmonikarja Lojzeta Slaka in pesnika Toneta Pavčka, ter začrtali novo motoristično sezono.

Za obiskovalce prireditve bo tudi odprt nedavno odprti mirnopeški Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Kot je poudaril, namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo s tem javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom krepi, še vedno nezadostna.

Parkiranje motorjev bo možno tudi v središču Mirne Peči, za preostali promet pa bo to med prireditvijo zaprto. Prireditev bo ob vsakem vremenu, je še povedal Pungerčar.