Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO:V Novem mestu festival kratke zgodbe

Piše: STA

Čas objave:
27.08.2019 08:53

V Novem mestu se drevi začenja petdnevni festival kratke zgodbe Novo mesto short v organizaciji založbe Goga. V sklopu festivala bodo po pogovoru z nominiranci v petek zvečer razglasili nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta. Za nagrado novo mesto se potegujejo Andrej Blatnik, Vesna Lemaić, Miha Mazzini in Andrej Tomažin.

Za nagrado novo mesto za najboljšo kratkoprozno zbirko so nominirani Andrej Blatnik z Ugrizi, Vesna Lemaić z zbirko Dobrodošli, Miha Mazzini s Pohlepom in Andrej Tomažin z Anonimno tehnologijo. Nagrado podeljuje Društvo slovenskih literarnih kritikov.

Festival kratkih zgodb na novomeškem Glavnem trgu pred Knjigarno Goga bodo drevi začeli in ga v sredo zvečer nadaljevali z literarnimi pogovori z nominiranci za nagrado.

V četrtek zvečer bodo pripravili pogovor o pohlepu, na katerem se bo Samo Rugelj pogovarjal z Miho Mazzinijem, Borisom Dežulovićem, Janezom Škrabcem, Violeto Bulc in s Karlom Gržanom. Sledil bo pripovedovalski večer na enako temo z Mazzinijem, Dežulovićem, Ahmedom Burićem, Agato Tomažič in Ivano Djilas.

V petek bodo pripravili pogovor z vsemi štirimi nominiranimi in podelili nagrado novo mesto ter večer končali z nastopom glasbenega tria Sozvočja Slovenije oziroma Sounds of Slovenia Trio.

Novomeški festival kratke zgodbe bodo v soboto dopoldne končali z zajtrkom z nagrajencem.

Vstop na prireditve je brezplačen. Festival so podprli Mestna občina Novo mesto, Društvo novomeških študentov, Javna agencija za knjigo RS in
Evropski kreativni program.

S festivalom kratkih zgodb se v Novem mestu tudi končuje niz letošnjih Novomeških poletnih večerov.

Strokovna žirija v sestavi članov Društva slovenskih literarnih kritikov je novomeško nagrado za zbirko kratkih zgodb Menažerija in njen literarni prvenec lani podelila Evi Markun.