bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Krško/Novo mesto

Na Šolskem centru se obeta nov študijski program

Piše: STA

Čas objave:
02.12.2019 13:52

Na Šolskem centru Novo mesto naj bi prihodnje šolsko leto začeli pilotni izobraževalni program usposabljanja specialistov pametnih zgradb. Omenjeni študijski program s poudarkom na praktičnem izobraževanju, ki ga nameravajo uskladiti s potrebami gospodarstva, bo vseboval tudi področja organizacije, načrtovanja in marketinga.

šc-novo-mesto-dan-odprtih-vrat-2019
ŠC Novo mesto Dan odprtih vrat 2019
Radio Krka

Pri snovanju omenjenega mednarodnega projekta sodeluje tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, kjer so pojasnili, da gre za program znotraj gradbeništva, ki predvideva sodobno oz. pametno celostno načrtovanje, gradnjo in upravljanje stavb.

Snovalci omenjenega programa sicer menijo, da bo ta okrepil kakovost tovrstnih storitev in konkurenčnost domačega gospodarstva. Omogočil bo tudi dvig življenjskega standarda, "kar so tudi smernice industrije 4.0", so dodali.

Omenjena krška zbornica je sicer sporočila, da so za program, ki ga je kot obetavnega potrdila Evropska komisija, že oblikovali osnutek učnega programa. Razvili so ga na osnovi informacij podjetij, ki se ukvarjajo s t.i. pametnimi dejavnostmi v zgradbah.

šc-novo-mesto-dan-odprtih-vrat-2019
ŠC Novo mesto Dan odprtih vrat 2019
Radio Krka

Pri njegovi izdelavi so sodelovale tudi ekspertne delovne skupine treh sodelujočih evropskih držav oz. strokovnjaki s fakultet in drugih izobraževalnih ustanov ter gospodarstveniki. Dodatne informacije si obetajo z okroglih miz in drugih tovrstnih dejavnosti.

Priprava projekta oz. programa, ki so ga poimenovali SHVET (Erasmus + KA3), poteka tudi na Hrvaškem in v Italiji, njegovi slovenski partnerji so omenjena Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Center RS za poklicno izobraževanje in Šolski center Novo mesto, so še sporočili iz Krškega.