mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

V novomeški knjižnici uvedba članarine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.06.2015 15:50

Iz Knjižnice Mirana Jarca so sporočili, da bodo s 1. julijem uvedli članarino. Novost je tudi daljši rok izposoje in sicer tri tedne in ne več le dva tedna, z možnostjo enkratnega podaljšanja.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo uporabniki Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, njenih krajevnih knjižnic ter bibliobusa, ki jim v tekočem koledarskem letu poteče članstvo, ob podaljšanju članstva članarino poravnali po veljavnem ceniku.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so vse do sedaj zmogli uspešno uresničevati njihovo poslanstvo v lokalnem okolju brez članarine. Sedaj, v gospodarsko zahtevnem času, pa se pri izvajanju svojega osnovnega poslanstva – tako kot tudi vrsta drugih knjižnic – tudi oni srečujejo z vse manjšo finančno podporo. To močno vpliva na trajno in nemoteno izvajanje redne knjižnične dejavnosti, zato so se po tehtnem premisleku odločili za uvedbo članarine.

Tako s prvim julijem 2015, kot ena zadnjih knjižnic v Sloveniji, uvajajo članarino, da bodo lahko s tem dodatnim virom financiranja še naprej v celoti uresničevali svoje poslanstvo.

Uvedbo članarine kot dodatnega vira financiranja ves čas podpira svet zavoda, zato verjamejo,
da jo boste z veliko mero razumevanja podprli tudi vi.

Denar, pridobljen s članarino, bodo namenili nemotenemu izvajanju knjižnične dejavnosti.

Letna članarina Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto znaša deset evrov za zaposlene ter šest evrov za upokojence in študente, kar je med najnižjimi članarinami knjižnic v Sloveniji.

Še naprej bodo storitve knjižnice brezplačne za mlade do 18. leta starosti, brezposelne, invalide in prejemnike socialne pomoči.

Novost: Daljši rok izposoje!

Rok izposoje gradiva je s 1. julijem 2015 tri tedne (21 dni) in ne več le dva tedna (14 dni), z možnostjo enkratnega podaljšanja.