Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

V torek bodo zaprli Kandijski most

Piše: U.K.

Čas objave:
30.05.2018 07:35

V torek, 5. junija, po jutranji prometni konici se bodo dela v sklopu prenove mestnega jedra preselila v križišče Pugljeve ulice in Glavnega trga.

Zaradi del bo Kandijski most zaprt za promet, dostop v mestno jedro pa bo z avtomobilom mogoč do parkirišč pred Anton Podbevšek Teatrom.

Za stanovalce in potrebe poslovnih subjektov v tem delu mesta bo izvoz možen po Sokolski ulici, kjer bo promet potekal v nasprotni smeri kot sedaj. Po zagotovilih izvajalca bo Kandijski most prehoden za pešce. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev ter začasnega dvosmernega prometa bodo v tem času ukinjena tudi parkirišča na Kastelčevi ulici 9 (pred trgovino Agro d. o. o.).

Gre za najzahtevnejši del prenove, saj bo dostop do mestnega jedra v tem času najbolj otežen. Dela bodo potekala v dveh fazah, prva, ki se začne 5. junija, bo predvidoma trajala mesec dni, nato pa bo preko Sokolske ulice in Kandijskega mostu znova omogočen izvoz iz mestnega jedra. V drugi fazi se bo na tem območju izvajal zaključni sloj in polaganje tlakov.

Prenova mestnega jedra sicer še naprej poteka v skladu s predvideno časovnico. Arheološka izkopavanja so v zaključni fazi, gradbinci so v spodnjem delu v zadnjih tednih začeli z urejanjem pločnikov, za poletje pa v tem delu že načrtujejo tudi tlakovanje. Gradnja infrastrukturnega kolektorja napreduje proti vrhu Glavnega trga.