kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Trebnje

V Trebnjem 49. mednarodni tabor likovnih samorastnikov

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
11.06.2016 11:45

V Galeriji likovnih samorastnikov v Trebnjem bodo drevi ob 18. uri odprli 49. mednarodni tabor likovnih samorastnikov, ki letos gosti pet slikark, dva slikarja in enega kiparja, ki prihajajo iz sedmih držav. S predajo v okviru tabora ustvarjenih likovnih del trebanjski galeriji bodo tega v soboto, 18. junija, končali.

Iz trebanjske galerije so sporočili, da se letošnjega tabora udeležujejo Finka Mia Bergqvist, kanadsko filipinska slikarka Paulina Constancia, Argentinka Marga Fabbri, srbska slikarka, ki deluje v Nemčiji, Jelena Marković, srbska slikar in slikarka Igor Simonović ter Ivana Stanisavljević Negić, hrvaški slikar Denis Toth in slovenski kipar Rok Mohar.

Z galerijskim srečanjem in s pogovorom ob jutranji kavi bodo tabor v nedeljo nadaljevali. V torek bodo njegove ustvarjalce obiskali mladi udeleženci 17. malega likovnega tabora Dolenjske, Bele krajine in Posavja, v petek pa kot spremljevalno prireditev pripravljajo še delavnico V svet umetniške fotografije z Maticem Brumnom.

S slovesno predajo likovnih del 49. mednarodnega tabora galeriji bodo prihodnjo soboto tega končali.


Trebanjski mednarodni likovni tabori niso namenjeni zgolj umetniškemu ustvarjanju, temveč tudi medsebojnemu spoznavanju in vzpostavljanju prijateljskih vezi med umetniki različnih držav, so še sporočili iz trebanjske samorastniške galerije.

V tej galeriji hranijo več kot 1100 različnih likovnih del, ki so nastala v skoraj pet desetletjih tamkajšnjih likovnih taborov. V času tabora je obisk galerije in njegovega spremljevalnega programa brezplačen.