testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

V&F: Za nasmeh in iskrico v očeh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2012 07:28

Varovanci Varstveno delovnega centra Novo mesto so pripravili dobrodelni koncert, na katerem so nastopili številni glasbeniki in plesalci. Varovanci pa so v skeču in s plesom pokazali, kako poteka njihov vsakdan. Pred številnimi obiskovalci so še dokazali, kako malo človek potrebuje za veselje.

Koncerta so se udeležili številni obiskovalci. Pridobljena sredstva bodo namenili za interesne dejavnosti, športne aktivnosti, specialno olimpijado, srečanje oseb z motnjo in brez motnje "Inclusia". Več v videu na naslovu: www.youtube.com/watch

Nastopali so narodno-zabavni ansambli: Korenine, Troštarji, ansambel Kristal, Topliška pomlad, ansambli Rubin, Akordi, Frančič in Florjan. NastopIl bo tudi pevec Marijan Novina. Predstavili se bosta plesni skupini Zebra in Plesni studio Novo mesto, prav tako odlični plesni par Staša Berkopec in Rodion Khromov iz Plesnega kluba Novo mesto. Svoj šov sta prikazala najbolj znana cigana, Brajdimir in Berta.

Koncerta so se udeležili tudi športniki, olimpijec Primož Kobe in košarkarji Krke.

S pisanimi baloni je otroke razveselil Nodi iz Knjižnice Mirana Jarca iz Novega mesta, na frajtonarico je zaigral Gašper Omrzel. Jan Klobučar pa čisto na koncu koncerta na kitaro vedno zimzeleno Dan ljubezni, ob kateri so prepevali vsi, tako varovanci kot obiskovalci koncerta.

Varovanci so v goste povabili tudi dr. Dieterja Klammerja, organizatorja srečanja oseb z motnjo in brez motnje - Inclusia iz Celovca. Ob tej priložnosti je dr. Klammer izročil donacijo.

Varovanci VDC-ja so izredno pridni in delovni. V svojih delavnicah namreč izdelujejo čudovite in praktične izdelke, sodelujejo tudi s podjetji. Bogato biro izdelkov boste našli na njihovi spletni povezavi: www.vdc-nm.si/

Plesna skupina Zebre