900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Varno na kolesu prihaja tudi na Dolenjsko

Piše: V.Ž.

Čas objave:
10.04.2019 08:03

Vseslovenski program Varno na kolesu je od leta 2012 do danes združil že več kot 20.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 različnih osnovnih šol, svojo misijo pa uspešno uresničuje tudi v letošnjem šolskem letu.

Že sedmo leto zapored tako povezuje najmlajše kolesarje, jih spodbuja k spoznavanju prometnih pravil in se zavzema za celovito razumevanje prometne varnosti. Letos pri projektu sodeluje več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol, od tega 645 otrok iz 18 šol iz Dolenjske in Zasavja.

Vljudno vabljeni, da se jim pridružite na srečanju za področje Dolenjske in Zasavja, ki bo potekalo 11. aprila 2019 ob 10. uri na OŠ Bršljin (Kočevarjeva ulica 40, Novo mesto).

Na prireditvah bodo sodelujočim učencem podelili priznanja in praktične nagrade, mentorjem pa zahvale za vestno opravljeno delo. Tri najuspešnejše šole bodo poleg praktičnih nagrad prejele tudi denarne donacije, otroci iz dveh šol, ki sta zbrali največ točk, pa se bodo udeležili vseslovenske zaključne prireditve, ki bo 23.maja 2019 v Ljubljani.



Svoja stališča o varnosti kolesarjev in priložnostih za še varnejše kolesarske poti vam bodo poleg nosilca razpisa zaupali tudi predstavniki lokalnih Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Na srečanje so poleg ravnateljev, mentorjev in predstavnikov učencev posameznih šol v regiji vabljeni tudi predstavniki občinskih oblasti.

Vabljeni, da skupaj z njimi nagradite sodelujoče učence za njihov trud in ustvarjalnost.