002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

zlato Svet24.si

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

aljaž jovanovič zvone hribar Njena.si

Slovenski igralec z novo ljubeznijo

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

Novice Novo mesto

VIDEO: Pohodniki oživili Rudolfovo pot

Piše: M.K.

Čas objave:
14.04.2018 20:35

V sklopu praznovanja občinskega praznika in Štukljevega leta, je Pohodniško društvo Novo mesto Rudolfovanje 2018, danes pripravilo pohodniško – kolesarsko – kulturno prireditev za obuditev in oživitev Rudolfove poti.

Gre za skoraj 40 km dolge pohodniške in kolesarske poti po mejah bivšega mestnega pomerija Rudolfswertha, kakor ga je določil Rudolf IV. Habsburški z ustanovno listino leta 1365.

Zaključek so pripravili v Konjeniškem centru v Češči vasi. Tam je bilo tudi izhodišče pohoda. Udeleženci so vstali zgodaj, saj so se nekateri iz izhodniščne točke na pot odpravili že ob 5. uri zjutraj.

2p.JPG

Pripravili so tudi treking kolesarjenje po celotni trasi Rudolfove poti, pa pohod za najmlajše in najstarejše. Zanje je bil start izpred Rotovža (Glavni trg v Novem mestu), in temu primerno manj hoje, približno 7 km, tisti z več kondicije in energije pa so prepešačili okoli 14 km, kolikor je znašala celotna trasa osrednjega pohoda. Za kolo pa je danes pisarno zamenjal tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Pridružil se je tistim, ki so namesto preštevanja korakov, vrteli pedala. 

4p.JPG

Vreme jim je bilo več kot naklonjeno, na zagnane pohodnike in kolesarje pa bi bil gotovo ponosen tudi sam Rudolf IV. Habsburški.

3p.JPGV oddaji "SKN" na Rudolfovanju 2018