Saša Einsiedler Odkrito.si

Rastejo otroci, pa tudi posel Saše Einsiedler

Lady Gaga Svet24.si

Je Lady Gaga zaradi njega pustila svojega ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

severina Svet24.si

Severina propada? Odpušča sodelavce, naganja ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

iris mulej Njena.si

Iris Mulej objavila prelepe nosečniške ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Koncert za Rajkove povezal glasbo, ples, tortice in srčnost

Piše: M.K.

Čas objave:
11.03.2018 12:07

34 glasbenikov in 7 plesalcev se je odzvalo povabilu OZRK Novo mesto na sodelovanje pri dobrodelnem koncertu Pomagajmo družini Rajk, ki so ga pripravili v sodelovanju z Gimnazijo Novo mesto.

 Na odru KCJT so se zvrstili Tokac, Društvo mrtvih pesnikov, Klemen Klemen, Bort Ross, Lamai, Copacabana, Irena, Leticia in Robert Yebuah, Ana Čop, Maja Bevc, Petra Božič in Branko Rožman, Plesni studio Novo mesto, Plesni klub Novo mesto, Trobilni kvintet Pihalnega orkestra Krka in učitelji kitare na Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto. Prireditev je vodil Klemen Bunderla, obiskovalce pa nagovoril dr. Dušan Keber, predsednik RKS.

Na dan koncerta je sladko dobrodelnost izvedlo Gostišče Loka in od vsake prodane tortice namenilo 1 evro v sklad za Rajkove.

Humanitarna akcija Pomagajmo družini Rajk se preveša v pomlad, ko bodo začeli z obnovo hiše, ki je ocenjena na 41.657,18 evra.

Veliko podporo je akciji namenilo 20 krajevnih organizacij RK z našega območja, šest območnih združenj širom Slovenije in Rdeči križ Slovenije.

S pomočjo producenta Cvinger film, distributerja Demiurg, Kinodvora, Veselega teatra in z zbiranjem prostovoljnih prispevkov ob projekcijah filma Družina so zbrali dobrih 7.000 evrov. Zbrani znesek 29.000 evrov bodo obogatili še z vstopninami od koncerta.

Film Družina je prispeval k temu, da je akcija dobila podporo širom Slovenije in opozorila na posebnosti drugačnih družin, ki za normalno življenje potrebujejo več družbene podpore. Obnova hiše je samo eden od ciljev, ki smo si jih pri tej humanitarni akciji zastavili. Da se bodo Rajkovi naučili vzdrževati hišo in vzpostaviti vsakdanji red, bodo še naprej potrebovali pomoč. Zaključek akcije bodo zato usmerili v iskanje sistemskih rešitev za take družine, saj ugotavljajo, da je družin z različnimi posebnimi potrebami iz dneva v dan več.