Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

marbella ibarra twitter Svet24.si

Umorjena starosta ženskega nogometa

horoskop Petisvet.si

To nas čaka do konca leta 2018!

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

tara reid Svet24.si

VIDEO: Je igralki res odneslo pokrov, da je morala...

ariel winter Najstnica.si

Smrt v seriji Moderna družina?

henrik1 Njena.si

Henrik osupnil z neverjetnim napredkom!

Novice Vavta vas

VIDEO: Na obisku pri Krkinih lučkah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2017 13:19

V Vrtcu Krkine lučke v Vavti vasi je že ves teden veselo.

V vrtcu Krkine lučke pri OŠ Vavta vas so uresničili dolgoletno želja in pripravili prvi dobrodelni prednovoletni bazar. Veliko dela je bilo, ki ga je krasilo sodelovanje in ustvarjanje, a vzgojiteljice in tudi otroci so bili nad svojimi izdelki navdušeni. Še zlasti pa so bili ponosni, da je nekaj vzgojiteljic vrtca sprejelo izziv in so družno pripravile gledališko predstavo Mojca Pokrajculja in jo včeraj postavile na veliki oder Kulturnega doma Straža.

Z načrtovanim dogodkom je kar nekaj mesecev živel ves vrtec. Vsak od otrok je za bazar izdelal svoj izdelek, ki ga je naredil z navdušenjem in vsi so komaj čakali na bazar. Seveda so se potrudile tudi vzgojiteljice, saj so izdelale adventne venčke, vizitke, namizno in stensko dekoracijo, piškote, svečnike in še bi lahko naštevali, pa še veliko svojega truda vložile v predstavo.

S prostovoljnimi prispevki in denarjem, zbranim od bazarje, bi radi kupili veliko leseno mizo, ki bi jo imeli na vrtčevskem igrišču, kjer bi lahko risali in ustvarjali, želijo pa si tudi gugalnice in instrumente.

Premierno je bila predstava Mojca Pokrajculja v torek, ko je sledila tudi ponovitev ob polno zasedeni dvorani, še dodatno pa je sledila včerajšnja tretja ponovitev.

Kolektiv vrtca Krkine lučke se ob tej priložnosti želi zahvaliti vsem staršem, ki podpirajo delo vzgojiteljic in ostalih zaposlenih, jih spodbujajo in nagrajujejo njihova prizadevanja. Vsi skupaj so veseli, da je ravnateljica Sabina Erjavec znala prisluhniti željam in omogočiti, da je bil bazar tako dobro pripravljen. Da prijetni dogodek ne bo pozabljen je včeraj poskrbel še Marko Rudolf, ki je vse dogajanje zabeležil v fotografski objektiv. Vrtec že ves čas lepo sodeluje tudi z občino in straškim županom Dušanom Krštincem, ki sodelovanje otrok in vzgojiteljic vedno z navdušenjem sprejme in tudi podpre, tako kot nekatera podjetja. Tokrat so otrokom prav podjetniki in nekateri posamezniki pomagali pri nakupu materiala za izdelke, ki so bili na voljo na bazarju.

In kot je zapisala Sabina Krštinc … še posebna zahvala gre vsem sodelavkam, ki so znale slediti sanjam in so z veliko mero zagnanosti in dobre volje sodelovale v projektu.