janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

neymar re Svet24.si

VIDEO: Brazilci v šoku: so ostali brez Neymarja?

boris-becker_re Svet24.si

Beckerjev diplomatski potni list v bistvu ...

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

Nick Vujičić Njena.si

Žena Nicka Vujičića iskreno o tem, kaj čuti do...

Novice Novo mesto

VIDEO: Učenci s policijo ustavljali voznike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.11.2017 15:20

V Novgem mestu so policisti danes ustavljali voznike, pri tem pa so sodelovali tudi učenci OŠ Drska. Kako, si poglejte v prispevku in videozapisu.

V sklopu preventivne akcije Otroci za varnost v prometu je bila danes tako imenovana ulična akcija, v kateri so s policisti voznike ustavljali tudi učenci OŠ Drska.

Novomeška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sodelovanju z Osnovno šolo Drska in Policijsko postajo Novo mesto je že tretje leto izvedla takšno preventivno akcijo z naslovom Otroci za varnost v prometu. K akciji so povabili vse šole in vrtce naše regije, na ta način pa želijo dvigniti ozaveščenost o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu.

Ker so otroci vsakodnevno vključeni v cestni promet in so tekom odraščanja tudi zelo dojemljivi za dejanja odraslih, se v regijskih osnovnih šolah ter v vrtcih v sklopu učnega programa - kurikuluuma učitelji z učenci oz. z otroki pogovarjajo o problematiki alkohola v prometu in preventivi prometnih nezgod, povzročenih zaradi tveganega uživanja alkohola. Ciljna skupina aktivnosti so učenci prve triade ter starejša skupina predšolskih otrok, pedagoški delavci ter starši otrok, izvajajo pa jih pod sloganoma »Varen voznik je trezen voznik« in »Ko pije, ne vozi, če voziš, ne pij«.

V sklopu akcije so razpisali tudi likovni natečaj. Septembra so vse šole in vrtce povabili k sodelovanju na likovnem natečaju na temo alkohol in promet. Otroci so risali risbice, s svojimi sporočili in sliko pa naj bi potrkali na vest odraslih, da bo alkohola v prometu čim manj.

Danes so izvedli tudi tako imenovano ulično akcijo z učenci Osnovne šole Drska. Na varnem mestu, na avtobusni postaji na Topliški cesti v Novem mestu so policisti ustavljali voznike, opravili kontrolo dokumentov in test alkoholiziranosti, nato pa je k vozniku pristopil otrok in mu podaril slikovni izdelek - risbico s sporočilom - in mu zaželel »Srečno pot brez alkohola«.