franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Začetek Arheološkega tabora Slovenija 2018

Piše: Dolenjski muzej

Čas objave:
08.03.2018 12:54

V Dolenjskem muzeju so danes, pred začetkom projekta Arheološki tabor Slovenija 2018, predstavili program za tekoče leto.

Jutri, v petek, se bo s slovesnim odprtjem v Dolenjskem muzeju v Novem mestu začel Arheološki tabor Slovenija 2018. Organizirajo ga Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (FF UL) in Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ob sodelovanju Dolenjskega muzeja Novo mesto, Pokrajinskega muzeja Maribor in Slovenske turistične organizacije. Tabor je del projekta Iron-Age-Danube, Monumentalizirane krajine starejše železne dobe v porečju Donave in je že tretji v vrsti arheoloških taborov, s katerimi želijo promovirati raziskave, varovanje in turistično rabo železnodobne dediščine ter utrjevati vezi med dediščinsko stroko in širšo javnostjo.

Na tiskovni konferenci so predstavili program tabora, ki bo med 9. marcem in 29. junijem nudil vrsto dogodkov za strokovno in širšo javnost ter zaobjel vse od najsodobnejših arheoloških raziskav do izobraževalnih delavnic za otroke. Predstavili so tudi mednarodni projekt, ki je program omogočil.

V oddaji "S Krko naokoli" o arheološkem taboru Slovenije