002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

zlato Svet24.si

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

ljerka bizilj1 Njena.si

Slovo Ljerke Bizilj

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

Novice Novo mesto

VIDEO: Začetek Arheološkega tabora Slovenija 2018

Piše: Dolenjski muzej

Čas objave:
08.03.2018 12:54

V Dolenjskem muzeju so danes, pred začetkom projekta Arheološki tabor Slovenija 2018, predstavili program za tekoče leto.

Jutri, v petek, se bo s slovesnim odprtjem v Dolenjskem muzeju v Novem mestu začel Arheološki tabor Slovenija 2018. Organizirajo ga Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (FF UL) in Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ob sodelovanju Dolenjskega muzeja Novo mesto, Pokrajinskega muzeja Maribor in Slovenske turistične organizacije. Tabor je del projekta Iron-Age-Danube, Monumentalizirane krajine starejše železne dobe v porečju Donave in je že tretji v vrsti arheoloških taborov, s katerimi želijo promovirati raziskave, varovanje in turistično rabo železnodobne dediščine ter utrjevati vezi med dediščinsko stroko in širšo javnostjo.

Na tiskovni konferenci so predstavili program tabora, ki bo med 9. marcem in 29. junijem nudil vrsto dogodkov za strokovno in širšo javnost ter zaobjel vse od najsodobnejših arheoloških raziskav do izobraževalnih delavnic za otroke. Predstavili so tudi mednarodni projekt, ki je program omogočil.

V oddaji "S Krko naokoli" o arheološkem taboru Slovenije