900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Začetek Arheološkega tabora Slovenija 2018

Piše: Dolenjski muzej

Čas objave:
08.03.2018 12:54

V Dolenjskem muzeju so danes, pred začetkom projekta Arheološki tabor Slovenija 2018, predstavili program za tekoče leto.

Jutri, v petek, se bo s slovesnim odprtjem v Dolenjskem muzeju v Novem mestu začel Arheološki tabor Slovenija 2018. Organizirajo ga Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani (FF UL) in Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ob sodelovanju Dolenjskega muzeja Novo mesto, Pokrajinskega muzeja Maribor in Slovenske turistične organizacije. Tabor je del projekta Iron-Age-Danube, Monumentalizirane krajine starejše železne dobe v porečju Donave in je že tretji v vrsti arheoloških taborov, s katerimi želijo promovirati raziskave, varovanje in turistično rabo železnodobne dediščine ter utrjevati vezi med dediščinsko stroko in širšo javnostjo.

Na tiskovni konferenci so predstavili program tabora, ki bo med 9. marcem in 29. junijem nudil vrsto dogodkov za strokovno in širšo javnost ter zaobjel vse od najsodobnejših arheoloških raziskav do izobraževalnih delavnic za otroke. Predstavili so tudi mednarodni projekt, ki je program omogočil.

V oddaji "S Krko naokoli" o arheološkem taboru Slovenije