Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Nm

VIDEO&FOTO: Vlada prišla v Noru mejstu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2013 05:04

Predsednik vlade Janez Janša ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav bosta sta popoldne začela dvodnevni obisk vlade na Dolenjskem in v Beli krajini, ki ga bo premier z okrepljeno vladno ekipo nadaljeval v sredo.


Po pričakovanjih županov in županj bodo med glavnimi temami pogovorov vzdrževanje državnih cest, gradnja ceste tretje razvojne osi, razvojna pomoč Beli krajini in pridobivanje evropskih sredstev.

Obisk se je popoldne začel v novomeškem podjetju TPV, kjer sta se Janez Janša in Uroš Rožič srečala z njegovo upravo.


Kot je sekretar ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Rožič povedal, se je predsednik vlade v podjetju TPV seznanil s težavi, ki jih ima navedeno podjetje zaradi krize in slovenskega gospodarskega okolja.

Gre za znatne težave, je ocenil in med temi opozoril na finančni krč ter visoko obremenitev gospodarstva. Na današnjem pogovoru so tudi izpostavili, da je sprejeta industrijska politika dobra podlaga za slovenski industrijski razvoj in tudi razvoj avtomobilske industrije, je še povedal Rožič.

Po besedah generalnega direktorja TPV Vladimirja Bahča pa ste se s premirjem pogovarjala o gospodarjenju, pri čemer je Janša poudaril, kako pomembno je gospodarstvo za razvoj Slovenije. Hkrati pa sta se pogovarjala o težavah pretežnega dela slovenskega gospodarstva in njegovi konkurenčnosti.

Dotaknila sta se tudi zagotavljanja finančnih virov za razvoj in naložbe, omenila pa sta še pomen ceste tretje razvojne osi za razvoj in gospodarstvo Dolenjske in Bele krajine ter strategijo slovenske industrijske politike.


Podjetje TPV, ki proizvaja avtomobilske dele in avtomobilske prikolice ter prodaja in servisira avtomobile, je lani preseglo svoje načrte, zaradi padca prodaje avtomobilov na evropskem trgu in splošne krize, pa je bil njegov promet v primerjavi s predlani za pet odstotkov manjši.

Kljub temu so tako obvladovali stroške, da bo njihov poslovni izid enak predlanskemu oz. približno 300.000 evrom, je še povedal Bahč.

Vladna ekipa bo sredin del obiska začela z delovnim posvetom v Hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah, nato pa se bodo premier Janša, ministri in državni sekretarji odpravili na pogovore po dolenjskih in belokranjskih občinah.

Janša se bo nato v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine skupaj s sekretarjem ministrstva za finance Andrejem Šircljem ter ministri Žerjavom, Žigo Turkom in Francem Bogovičem udeležil še srečanja z dolenjskimi župani, gospodarstveniki in vidnejšimi politiki.

Hkrati z omenjenim srečanjem se bo Kulturnem centru v Semiču začelo srečanje drugega dela vladne ekipe s predstavniki Bele krajine. Tega se bodo poleg ministrice Ljudmile Novak udeležili še ministri Černač, Vinko Gorenak, Tomaž Gantar in nekaj državnih sekretarjev.

Ministri in državni sekretarji bodo imeli na Dolenjskem in v Beli krajini tudi številna ločena srečanja glede na svoja področja delovanja, vlada pa bo obisk zaključila z večerno nogometno tekmo med njenimi in območnimi predstavniki v telovadnici Osnovne šole Stopiče.

Vlada obiskala TPV in Škofijo