katarina cas Odkrito.si

Ko Katarina Čas razplete zgodbo …

table rock_ladjica-17 mrtvih Svet24.si

VIDEO: Izgubila je devet članov družine. Prosila...

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

toca Svet24.si

VIDEO: Noro! Zapadlo je za 20 centimetrov - toče!

gozd_sprehod Svet24.si

Mora biti prava, a tudi zdrava

Četrti \'da\' Dese Muck Njena.si

Desa Muck se je zopet poročila

poroka Njena.si

Dončič razkril skrivnost: Zadoneli so poročni ...

Novice Dolenjske Toplice

VIDEO&FOTO&AVDIO: 19 najboljših harmonikarjev v Dolenjskih Toplicah

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
09.07.2018 13:50

V Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice so minuli konec tedna pripravili harmonikarske igre. Prvenstvo se je s predkvalifikacijami začelo že v soboto dopoldne, zaključilo pa se je s Koncertom nagrajencev in gostov, podelitvijo nagrad ter izborom finalistov.

V harmonikarskih igrah 2018 je vse skupaj sodelovalo okoli 500 harmonikarjev, ki so jih izbirali v večih državah v kvalifikacijah, na tokratnem tekmovanju pa je sodelovalo 19 najboljših izmed vseh. 

4d.JPG

Nedeljsko dogajanje se je začelo s predstavitvijo ansamblov in orkestrov, zgodaj popoldne je sledilo finale prvenstva, vrhunec dneva pa je bil večerni Zaključni koncert zmagovalcev s slovesno podelitvijo najvišjih nagrad prvenstva.

2d.JPG

Med bogatim glasbenim dogajanjem so se v obeh dneh predstavili: Harmonike Rutar, harmonike Beltuna, Zavod AO, Čevljarstvo Štajnar, Smart up, Servis harmonik Peter Galjot ...

1d.JPG

Kaj so harmonikarske igre? 

Harmonikarske igre so harmonikarska prvenstva, ki imajo svojevrsten koncept, edinstven sistem ocenjevanja, edinstven sistem uvrstitve prek kvalifikacij, edinstven sistem nagrajevanja in pripravljajo še edinstven sistem promocije z mednarodno harmonikarsko enciklopedijo. Poleg tega bodo Harmonikarske igre gostile tudi druge države in ne zgolj država v kateri so nastale, torej v Sloveniji, na prvenstvu pa lahko sodelujejo harmonikarji s katero koli vrsto harmonike, kar ne združuje nobeno prvenstvo na svetu. So najširše zastavljeno harmonikarsko prvenstvo v zgodovini, ki ima v naslednjih 6 letih namen vrstiti kvalifikacije na vseh kontinentih sveta. So inovativno zastavljeno prvenstvo, ki bo zaznamovalo 21. stoletje.

Oddaja SKN: Na harmonikarskih igrah