gojmir lesnjak gojc Odkrito.si

To je nočna mora Gojmirja Lešnjaka - Gojca!

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

Šerbi Svet24.si

Neposredna in nasmejana Šerbi se je usedla v srca...

diana sarah smucanje Svet24.si

Meghan in Kate primerja s sabo in princeso Diano

Bine Volcic z menijem fatalnega vecera_resize Njena.si

Znan slovenski kuhar intenzivno trenira

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

Novice Dolenjske Toplice

VIDEO&FOTO&AVDIO: 19 najboljših harmonikarjev v Dolenjskih Toplicah

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
09.07.2018 13:50

V Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice so minuli konec tedna pripravili harmonikarske igre. Prvenstvo se je s predkvalifikacijami začelo že v soboto dopoldne, zaključilo pa se je s Koncertom nagrajencev in gostov, podelitvijo nagrad ter izborom finalistov.

V harmonikarskih igrah 2018 je vse skupaj sodelovalo okoli 500 harmonikarjev, ki so jih izbirali v večih državah v kvalifikacijah, na tokratnem tekmovanju pa je sodelovalo 19 najboljših izmed vseh. 

4d.JPG

Nedeljsko dogajanje se je začelo s predstavitvijo ansamblov in orkestrov, zgodaj popoldne je sledilo finale prvenstva, vrhunec dneva pa je bil večerni Zaključni koncert zmagovalcev s slovesno podelitvijo najvišjih nagrad prvenstva.

2d.JPG

Med bogatim glasbenim dogajanjem so se v obeh dneh predstavili: Harmonike Rutar, harmonike Beltuna, Zavod AO, Čevljarstvo Štajnar, Smart up, Servis harmonik Peter Galjot ...

1d.JPG

Kaj so harmonikarske igre? 

Harmonikarske igre so harmonikarska prvenstva, ki imajo svojevrsten koncept, edinstven sistem ocenjevanja, edinstven sistem uvrstitve prek kvalifikacij, edinstven sistem nagrajevanja in pripravljajo še edinstven sistem promocije z mednarodno harmonikarsko enciklopedijo. Poleg tega bodo Harmonikarske igre gostile tudi druge države in ne zgolj država v kateri so nastale, torej v Sloveniji, na prvenstvu pa lahko sodelujejo harmonikarji s katero koli vrsto harmonike, kar ne združuje nobeno prvenstvo na svetu. So najširše zastavljeno harmonikarsko prvenstvo v zgodovini, ki ima v naslednjih 6 letih namen vrstiti kvalifikacije na vseh kontinentih sveta. So inovativno zastavljeno prvenstvo, ki bo zaznamovalo 21. stoletje.

Oddaja SKN: Na harmonikarskih igrah