hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: DJ Umek - POPslastica v novomeški knjižnici

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
13.03.2019 19:24

Z obiskom svetovno znanega DJ Umeka se je začela nova sezona Knjižnih POPslastic, na katerih bodo mladi obiskovalci skozi različne ustvarjalne in kulturne pristope spoznavali pomen branja in knjige.

Koordinatorka in idejna vodja projekta POPslastic Katja Kovič je povedala, da so do zdaj gostili že 40 zanimivih gostov, vrhunskih strokovnjakov, med njimi so bili Arne Hodalič, Lado Bizovičar, Pižama, Nejc Gazvoda in v knjižnico privabili okoli 2000 mladih iz osnovnih in srednjih šol. 

2k.JPG
DJ UMEK - Uroš Umek
Foto: Radio Krka, M.K.

S projektom Knjižne POPslastice želi novomeška knjižnica že 8. leto zapored mladostnikom približati kvalitetne in izvirne knjižne vsebine s pomočjo vrhunskih strokovnjakov s področja branja in pisanja, igre in televizije, glasbe, slikarstva ali fotografije. Namen projekta je na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih. V letu 2019 bodo pripravili štiri srečanja z zanimivimi gosti, kjer bodo imeli srednješolci možnost razpravljanja in druženja z njihovimi vzorniki, znanimi osebami ter vrstniki podobnih interesov.

Kot prvi je danes dopoldne v družbo mladih prišel eden najbolj predvajanih in prodajanih didžejev na svetu, pionir tehna, ki se ga je zaradi dolgoletnega delovanja v svetu elektronske glasbe prijel vzdevek »Fotr«. Uroš Umek, širši javnosti poznan kot DJ Umek, je ob koncu preteklega leta praznoval že 25 let delovanja v svetu elektronske glasbe in s svojim ustvarjanjem postal svetovno znan. Najprodornejši slovenski mojster elektronske glasbe je hitro osvojil svetovno klubsko sceno in se uvršča v sam vrh svetovnih lestvic didžejev in producentov. Voditeljica Alenka Murgelj je z njim govorila o glasbenem ustvarjanju, produkciji elektronske glasbe, svetovni didžej sceni, uspehu in znanstveni fantastiki. In kako on gleda na svojo pot? Pravi, da so bili začetki zelo težki, da je bilo treba ogromno truda, da je uspel, ampak da bi kljub temu ponovil prehojeno pot. Glavna sestavina za uspeh pa sta vztrajnost in potrpežljivost, nobena stvar se ne zgodi čez noč, je prepričan DJ Umek

27. marca pa se bodo z novinarjem in direktorjem zavoda Državljan D za spodbujanje aktivnega državljanstva Domnom Savičem pogovarjali o medijski pismenosti, varni uporabi spletnih tehnologij in odgovornem novinarskem delu. V aprilu v novomeško knjižnico prihajata še gosta, katerih imeni zaenkrat ostajata skrivnost. Razkrivajo le, da gre za prepoznavni imeni iz sveta športa ter igre in televizije.