image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

jagode Petisvet.si

Se vam v sanje kdaj prikrade sadje? Hmmm, zanimivo...

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Naravno preprečevanje bolezni na vrtninah

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
08.05.2019 09:51

V Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu je bilo včeraj predavanje za vrtičkarje. Jerneja Jošar je predstavila Preprečevanje in zdravljenje bolezni na vrtninah ter naravno odganjanje škodljivcev.

3l.JPG
Preprečevanje in zdravljenje bolezni na vrtninah
Foto: Radio Krka, M.K.

Jerneja Jošar, univ. dipl. inženirka agronomije je svoj košček raja našla v Ljubljani, kjer je s poslovnim partnerjem uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobraževanja. Ravno tako piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je osebna svetovalka in že vrsto let ureja ter načrtuje zasaditve trajnostnih vrtov in balkonov. Je tudi avtorica knjig Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in najnovejše Z Jernejo do zdravega vrta.

4l.JPG
Preprečevanje in zdravljenje bolezni na vrtninah
Foto: Radio Krka, M.K.

V naravi se včasih poruši ravnotežje, vreme ponagaja in spopasti se moramo tudi z boleznimi in škodljivci na naših rastlinah. Takrat posežemo po naravnih pripravkih, ki jih naredimo iz samoniklih rastlin, dišavnic in zelišč, tudi vrtnin in eteričnih olj. Jerneja Jošar pravi, da moramo biti z naravnimi pripravki vztrajni. 

3l.JPG
Preprečevanje in zdravljenje bolezni na vrtninah
Foto: Radio Krka, M.K.

Predavanje so pripravili v sklopu alternativnih večerov v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.