Sofia Streisand 1 Odkrito.si

Med pripravo muzikala Mojster in Margareta so se ...

miley cyrus, liam hemsworth Svet24.si

FOTO: Sedaj tudi uradno. Liam Hemsworth vložil ...

ljubezen 6 romance-1934204_1920 Svet24.si

Stestirajte svojo zvezo

reševalci3 Svet24.si

Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, pri ...

christina 5 Svet24.si

Po hudi bitki z rakom je odšla slepa princesa

jovica 3 Njena.si

Pretepeni Jovica: 'Davil me je in brcal v glavo'

Matija Vastl, Katarina Čas Njena.si

Koga objema Katarina Čas

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Fotopub 2019 je v polnem teku

Piše: Fotopub/Radio Krka, M.K.

Čas objave:
01.08.2019 22:13

Fotopub 2019 so odprli v sredo, 31.7. pri OŠ Grm v Novem mestu. Šesta izvedba festivala Fotopub vnovič preizprašuje in širi ustaljene meje umetniških, kuratorskih in geografskih diskurzov. Na festivalu prihaja do združevanja mednarodnih umetnikov in kuratorjev, čigar prakse so na razpotjih in presečiščih med sodobnimi vizualnimi umetnostmi, novimi mediji in tehnologijo.

1p.JPG
Fotopub 2019
Foto: Radio Krka, M.K.

Letos bo na Fotopubu predstavljena vrsta novih projektov, ki na kritičen način vznemirjajo in preizprašujejo, kako razni družbenopolitični rituali sodelujejo pri tvorbi novih pomenov in kako te pomene oblikujejo strukture moči. Razstave posredno tematizirajo neskladje med fikcijo in resničnostjo, ki lahko postane orodje konstruiranja kolektivnih in individualnih identitet skozi vizualne in popularne kulture ter informacijske tehnologije, ki so pogojene z divjim kapitalizmom.

4p.JPG
Fotopub 2019
Foto: Radio Krka, M.K.

Od 31. julija do 4. avgusta 2019 je na Fotopubu organizirana vrsta formalnih in neformalnih dogodkov – mednje sodi 6 razstav, 3 projekti, kuriran večerni glasbeni program in FotopubPortfolioReview; ta bo v Novo mesto pripeljal znane in spoštovane umetnike, kuratorje, založnike, in novinarje iz mednarodne umetniške scene.

2p.JPG
Fotopub 2019
Foto: Radio Krka, M.K.

Letos bo 27 umetnikov in kuratorjev iz 10 držav (Bosna in Hercegovina, Kitajska, Hrvaška, Nemčija, Italija, Poljska, Slovaška, Slovenija, Srbija, Nizozemska in Velika Britanija) predstavljalo svoje delo izključno v nekonvencionalnih in/ali zapuščenih prostorih v mestnem središču, novomeške ulice pa bodo prizorišče lokacijsko specifičnih instalacij in performansov.

3p.JPG
Fotopub 2019
Foto: Radio Krka, M.K.