opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Kako pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah?

Piše: Bravo NM, S.G./Radio Krka, M.K.

Čas objave:
18.10.2019 09:50

Jesen zaradi novih šolskih obveznosti prinese veliko skrbi otrokom, njihovim staršem in učiteljem. Na OŠ Grm Novo mesto, je v torek, 15. oktobra Podružnica društva Bravo Novo mesto pripravilo predavanje o pomoči otroku pri učenju in domačih nalogah. Predavanje je imelo zgovoren naslov "Na pomoč! Ne znam pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah!"

3p.JPG
Kako pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah?
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Predavala profesorica defektologije Ksenija Funa. Na Centru za korekcijo sluha in govora Portorož je zaposlena 17 let. Do zdaj je poučevala kot razredna učiteljica in predmetna učiteljica otrok z govorno-jezikovno motnjo in specifičnimi učnimi težavami. Zadnja leta dela z omenjenimi učenci individualno, na srednji šoli pa dijakom nudi dodatno strokovno pomoč. Predavateljica se nenehno izobražuje in znanje deli na svojih predavanjih za učitelje, druge strokovne delavce in na predavanjih za starše. V podružnici Bravo Obale in Krasa aktivno deluje od njene ustanovitve naprej.

4p.JPG
Predavanje o učni pomoči
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Predavanje je bilo namenjeno predvsem staršem, ki imajo otroke s specifičnimi učnimi težavami (SUT). Spoznali so nekaj načinov pomoči, da bodo popoldnevi doma bolj sproščeni in manj naporni za otroka in zanje. Vsebine so bile podkrepljene z osebnimi izkušnjami predavateljice, saj je mama deklice s specifičnimi učnimi težavami. Več v video prispevku spodaj.