jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Lunin mrk, 27. 7. 2018 Svet24.si

Vse kar morate vedeti o prihajajočem luninem mrku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Mostovi v in izven Evrope

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
08.11.2018 11:56

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, sta včeraj Društvo slovensko-hrvaškega prijateljstva in Marjan Pipenbaher,univ.dipl. ing.grad. , glavni projektant mostu PELJEŠAC, predstavila avtorske projekte mostov v in izven Evrope.

2m.JPG
Marjan Pipenbaher
Radio Krka, M.K.

Slednji je za hrvaški častnik Večernji list dejal: "Hrvaško morje mi je bilo vedno zelo pri srcu. Ko dobiš možnost, da sodeluješ pri gradnji mostu preko tako lepega zaliva, si pripravljen iztisniti iz sebe vso svoje znanje in kreativnost. Most je moje življenjsko delo."

5m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.

Most Pelješac, dolg 2440 m, bo eden izmed pet največjih ter tehnično in tehnološko najbolj zahtevnih, hkrati pa tudi najlepših evropskih mostov zgrajenih v začetku 21. stoletja. Projektantsko podjetij Ponting - Pipenbaher Consulting Engineers sta tudi zmagovalca natečaja za gradnjo mostu preko Krke na na novi novomeški vzhodni obvoznici v Ločni in hkrati za vzporedni most, ki je namenjen pešcem in kolesarjem. 

V svoji predstavitvi je avtor predstavil tudi ta projekt in se dotaknil še mnogih drugih večjih mostov, ki jih je v zadnjih 10 letih uspešno izvedel v Evropi in ostalem delu sveta.

Računalniška in filmska prezentacija avtorskih projektov se  je nadaljevala z tematsko razstavo v avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. 

Dogodek je obsegal tudi kratek kulturni program ter razstavo fotografij pomembnejših mostov in viaduktov, ki jih je projektiral Marjan Pipenbaher.

1m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.