vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 24. marca

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Mostovi v in izven Evrope

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
08.11.2018 11:56

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, sta včeraj Društvo slovensko-hrvaškega prijateljstva in Marjan Pipenbaher,univ.dipl. ing.grad. , glavni projektant mostu PELJEŠAC, predstavila avtorske projekte mostov v in izven Evrope.

2m.JPG
Marjan Pipenbaher
Radio Krka, M.K.

Slednji je za hrvaški častnik Večernji list dejal: "Hrvaško morje mi je bilo vedno zelo pri srcu. Ko dobiš možnost, da sodeluješ pri gradnji mostu preko tako lepega zaliva, si pripravljen iztisniti iz sebe vso svoje znanje in kreativnost. Most je moje življenjsko delo."

5m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.

Most Pelješac, dolg 2440 m, bo eden izmed pet največjih ter tehnično in tehnološko najbolj zahtevnih, hkrati pa tudi najlepših evropskih mostov zgrajenih v začetku 21. stoletja. Projektantsko podjetij Ponting - Pipenbaher Consulting Engineers sta tudi zmagovalca natečaja za gradnjo mostu preko Krke na na novi novomeški vzhodni obvoznici v Ločni in hkrati za vzporedni most, ki je namenjen pešcem in kolesarjem. 

V svoji predstavitvi je avtor predstavil tudi ta projekt in se dotaknil še mnogih drugih večjih mostov, ki jih je v zadnjih 10 letih uspešno izvedel v Evropi in ostalem delu sveta.

Računalniška in filmska prezentacija avtorskih projektov se  je nadaljevala z tematsko razstavo v avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. 

Dogodek je obsegal tudi kratek kulturni program ter razstavo fotografij pomembnejših mostov in viaduktov, ki jih je projektiral Marjan Pipenbaher.

1m.JPG
Predstavitev mostov v KC Janeza Trdine
Radio Krka, M.K.