Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Novice Straža

VIDEO&FOTO: Salamijada v Straži

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
16.04.2019 06:33

Pri Gasilskem domu v Straži, je bila v soboto že 13. straška salamijada. Na salamijadi je sodelovalo 46 tekmovalcev, salame pa je ocenjevalo 6 sodnikov.

4s.JPG
Predsednik ocenjevalne komisije in predsednik Društva salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec
Foto: Radio Krka, M.K.

Predsednik ocenjevalne komisije in predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec je povedal, da so bile salame zelo dobre, najboljše so dobivale preko 52 točk, kar je za salamo zelo dobro. 

5s.JPG
Ocenjevanje salam v Straži
Foto: Radio Krka, M.K.

Kulovec upa, da bodo prihodnje leto ocenili še več salam iz straške doline. Vsako leto se 10% salam uvrsti tudi na državno prvenstvo za najboljšo salamo Slovenije. Letos bo prvenstvo 11. maja v Šmarjeti. 

Najvišjo oceno za salamo, 52,3  je dobil Janez Peterlin iz Bele Cerkve. Drugo mesto je osvojil Dušan Bevc z Mirne, tretje pa Saša Mrhar iz Novega mesta. 

3s.JPG
Ocenjevanje salam v Straži
Foto: Radio Krka, M.K.

Ostali izidi: 4. mesto Slavko Ponikvar iz Šentjerneja, 5. mesto Jože Fabjan iz Šentjerneja, 6. mesto Jože Petkovšek iz Leskovca pri Krškem, 7. mesto Alojz Škrbina iz Šmarjeških Toplic, 8. mesto Darja Lenart iz Škocjana, 9. mesto Boštjan Žagar s Trebelnega in 10. mesto Janez Lenart iz Škocjana. 

Najboljšo špehovko je izdelal Milan Janežič. 

Pri ocenjevanju kombinacije salama in cviček, so vsa tri mesta ostala v Straži. Prvo mesto je osvojil Pavel Vidic iz Straže, 2. mesto Brane Faleskini iz Straže in 3. mesto družina Henigman, prav tako iz Straže. 

Na 4. mesto se je uvrstila družina Murgelj iz Bršljina v Novem mestu, na 5. Jože Zajc iz Straže, na 6. Marko Faleskini iz Straže in na 7. Miro Franko iz Straže.