002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

IMG_9047 Svet24.si

FOTO: Estradniki se veselijo iskanja pirhov in ...

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca z ženo in sinom uživa na soncu

miha in danijela Njena.si

Takšno soprogo ima Miha Perat

Novice Straža

VIDEO&FOTO: Salamijada v Straži

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
16.04.2019 06:33

Pri Gasilskem domu v Straži, je bila v soboto že 13. straška salamijada. Na salamijadi je sodelovalo 46 tekmovalcev, salame pa je ocenjevalo 6 sodnikov.

4s.JPG
Predsednik ocenjevalne komisije in predsednik Društva salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec
Foto: Radio Krka, M.K.

Predsednik ocenjevalne komisije in predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec je povedal, da so bile salame zelo dobre, najboljše so dobivale preko 52 točk, kar je za salamo zelo dobro. 

5s.JPG
Ocenjevanje salam v Straži
Foto: Radio Krka, M.K.

Kulovec upa, da bodo prihodnje leto ocenili še več salam iz straške doline. Vsako leto se 10% salam uvrsti tudi na državno prvenstvo za najboljšo salamo Slovenije. Letos bo prvenstvo 11. maja v Šmarjeti. 

Najvišjo oceno za salamo, 52,3  je dobil Janez Peterlin iz Bele Cerkve. Drugo mesto je osvojil Dušan Bevc z Mirne, tretje pa Saša Mrhar iz Novega mesta. 

3s.JPG
Ocenjevanje salam v Straži
Foto: Radio Krka, M.K.

Ostali izidi: 4. mesto Slavko Ponikvar iz Šentjerneja, 5. mesto Jože Fabjan iz Šentjerneja, 6. mesto Jože Petkovšek iz Leskovca pri Krškem, 7. mesto Alojz Škrbina iz Šmarjeških Toplic, 8. mesto Darja Lenart iz Škocjana, 9. mesto Boštjan Žagar s Trebelnega in 10. mesto Janez Lenart iz Škocjana. 

Najboljšo špehovko je izdelal Milan Janežič. 

Pri ocenjevanju kombinacije salama in cviček, so vsa tri mesta ostala v Straži. Prvo mesto je osvojil Pavel Vidic iz Straže, 2. mesto Brane Faleskini iz Straže in 3. mesto družina Henigman, prav tako iz Straže. 

Na 4. mesto se je uvrstila družina Murgelj iz Bršljina v Novem mestu, na 5. Jože Zajc iz Straže, na 6. Marko Faleskini iz Straže in na 7. Miro Franko iz Straže.