Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO&AVDIO: Sprejeli so devetošolce OŠ Vavta vas

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
05.06.2018 19:25

Na Občini Straža vsako leto, ob koncu šolskega leta, organizirajo sprejem za vse devetošolce. Letos pa so se odločili, da naredijo sprejem tudi za učence, ki so v šolskem letu dosegli pomembne dosežke na področju šolskih tekmovanj iz znanja.

6s.JPG
Župan Dušan Krštinc je danes v sejni sobi sprejel učence, ki so se izkazali v tekmovanjih iz znanja prve pomoči, glasbenega in matematičnega področja ter preverjanja znanja na področju diabetesa.

2s.JPG

Župan je v svojem nagovoru povedal, da so tekmovanja pomembna tudi zato, ker se s tem odkrivajo in spodbujajo nadarjeni učenci, ter se jim omogoči primerjanje lastnega znanja z drugimi udeleženci tekmovanj.

5s.JPG

»Seveda dosežki na tekmovanjih niso pomembni samo za vas učence, pomembni so tudi za šolo, saj je le to tudi eno izmed meril kako uspešna je šola in njeni učitelji. Da imajo naši učenci dobra osnovna znanja kaže tudi indeks izobrazbe, ki nas po izobrazbeni strukturi zaposlenih uvršča v zgornjo četrtino slovenskih občin, podobno je tudi z številom diplomantov«, je v svojem nagovoru še povedal župan.

Učencem se je zahvalil za udeležbo in uspehe na tekmovanjih, saj s tem ponesejo ime Straža širom po Sloveniji. Za njihov trud jim je ob tej priložnosti izročil praktična darila.

Oddaja SKN s sprejema najboljsih OŠ Vavta vas in devetošolcev pri županu