reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: V Novem mestu močna ruska delegacija

Piše: Radio Krka M.K./MO NM/ U.K.

Čas objave:
06.06.2018 13:42

Mestna občina Novo mesto do sobote gosti delegacijo ruskega mesta Togliatti pod vodstvom župana Sergeja Antaševa. Župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedni je rusko delegacijo na Rotovžu sprejel danes dopoldne.

3r.JPG

V delegacij pa je tudi podpredsednik največjega ruskega avtomobilskega podjetja AvtoVAZ Eduard Vaino, obenem tudi predsednik Rusko-slovenskega poslovnega sveta. 

Namen povezovanja z mestom ob Volgi, s katerim Novo mesto prijateljske odnose razvija od leta 2011, je predvsem vzpostavljanje priložnosti za gospodarsko sodelovanje, saj Togliatti zaradi tovarne AvtoVAZ, v katerem enega ključnih položajev zaseda nekdanji prvi mož novomeškega Revoza Aleš Bratož, velja za središče ruske avtomobilske industrije, obenem pa učinkovito razvija poslovno okolje za tuje investicije. 

4r.JPG

Ruska delegacija si bo v okviru obiska v Mestni občini Novo mesto ogledala podjetja Krka, Adria Mobil in Arex, se na Gospodarski zbornici Dolenjske in Bele krajine sestala s predstavniki lokalnega gospodarstva in si ogledala Podjetniški inkubator Podbreznik in Center raziskav, razvoja in inovacij. Ruski partnerji so pokazali veliko zanimanja tudi za dolenjsko turistično ponudbo, ki jim jo bodo predstavili dolenjski turistični delavci.

2r.JPG

Povezave so vzpostavile tudi na področju izobraževanja: Osnovna šola Center in šola Sergeja Pavloviča Koroljova iz Togliattija, ki sodelujeta že dobrega pol leta, bosta podpisali sporazum o sodelovanju, ruski gostje pa si bodo ogledali tudi Center biotehnike in turizma.

Osnovna šola Center in šola Sergeja Pavloviča Koroljova iz Togliattija bosta sporazum podpisali jutri, v okviru obiska delegacije na OŠ Center, ki bo od 12.15 do 13.45 ure.