7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Varnejša pot za pešce, kolesarje in voznike

Piše: MO NM

Čas objave:
29.09.2019 17:57

Mestna občina Novo mesto je skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) uradno odprla prenovljeni odsek ceste skozi Velike Brusnice, ki velja za pomembno regionalno prometnico in vstopno točko v podgorjanske kraje.

Skupna vrednost investicije je znašala 1,8 milijona evrov z DDV, od tega je občina prispevala 358 tisoč evrov.
Projekt rekonstrukcije dobrih 660 metrov ceste je vključeval še prestavitev struge potoka in ureditev odvodnjavanja, prestavitev kanalizacije elektrovodov ter ureditev vseh priključkov. Za zagotovitev večjega nivoja prometne varnosti je v sklopu projekta potekala tudi izgradnja pločnikov in postavitev javne razsvetljave. Dela je izvajalo podjetje Gradnje iz Boštanja s partnerjem Asfalt Kovač iz Planine pri Sevnici.
Cesto so s prerezom traku namenu predali župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, v.d. direktorice DRSI Monika Pintar Mesarič, vodja projekta Bojan Papler in predsednik sveta Krajevne skupnosti Brusnice Ivan Kralj.
Občina v sodelovanju z DRSI v prihodnje načrtuje še ureditev križišča na Ratežu, krajevna skupnost pa je v Velikih Brusnicah v sodelovanju s partnerji postavila tudi postajališče za avtodome in električne polnilne postaje.