Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice

FOTO: Vozniki, strpno in previdno!

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
02.02.2018 11:25

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb.

PROMETNA VARNOST

Zaseg vozila
Okoli  19.  ure  so  policisti  pri  Uršnih Selih ustavili voznika osebnega avtomobila Honda civic. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Vozil  je  neregistriran avtomobil, na katerem  sta  bili  nameščeni  ukradeni  registrski  tablici.  Avtomobil so zasegli in zoper kršitelja na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Tatvina vozila
V  noči  na  2.  2.  je s parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu  nekdo odtujil osebni avtomobil Renault scenic, 1.5 DCI, letnik 2014, svetlo sive barve, registrskih številk NM RE-271.

Vlomi


V  vinorodnem  okolišu  Cerovci  je  v  noči na 1. 2. neznanec vlomil v tri počitniške  hiše.  Iz  ene  ni ničesar odtujil, v drugih dveh pa je iztočil vino in odtujil zamrznjeno meso. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V  kraju  Črmošnjice  je  popoldne  neznanec  izkoristil  krajšo  odsotnost oškodovanca  in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in odtujil 2000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo
Na  območju  Božakovega,  Drašičev  in  Žuničev so policisti v jutranjih in dopoldanskih  urah  izsledili  in  prijeli šest državljanov Pakistana, osem državljanov  Markoka, štiri državljane Alžirije in državljana Sirije, ki so nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Tujci  so  zaprosili  za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Vozniki, strpno in previdno! Sneži tudi na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine
Že v jutranjih urah je sneženje zajelo tudi naše območje. Vozne razmere se slabšajo, saj se sneg že oprijemlje cestišč.  Na območju Policijske uprave Novo mesto se, tako kot običajno v primeru sneženja, največ težav v prometu pričakuje na cesti Novo mesto - Metlika, Soteska - Črnomelj in na posameznih odsekih avtoceste. Voznike tovornih vozil policisti opozarjajo, da se morajo ob zimskih razmerah na vseh cestah sami izločati iz prometa, razen na avtocesti, kjer izločanje odreja DARS.
Policisti še opozarjuajo, naj vozniki hitrost zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti, prilagodijo pa naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. V cestnem prometu naj bodo udeležni le z dobro očiščenimi vozili in z vozili, opremljenimi s predpisano zimsko opremo.