Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Soparno bo, možne bodo močne nevihte

Piše: STA

Čas objave:
03.08.2018 10:16

Danes bo spremenljivo oblačno in soparno. Za aktivnosti na prostem izkoristite dopoldanski čas, saj bodo sredi dneva in popoldne predvsem v notranjosti Slovenije nastajale krajevne plohe in nevihte.

vroče, sonce, poletje, oblaki.jpg

Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, na Primorskem od 32 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo postopno razjasnilo, po nižinah bo nastalo nekaj megle. V soboto bo pretežno jasno. Verjetnost vročinskih neviht bo majhna. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem do 24, najvišje dnevne od 28 do 32, na Primorskem okoli 34 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne lahko ponekod v notranjosti Slovenije nastanejo močne nevihte. Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo velika toplotna obremenitev.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Popoldne bodo možne posamezne vročinske nevihte.



Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam priteka topel, a precej vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Več sončnega vremena bo ob severnem Jadranu, kjer bo pihala povečini šibka burja. V soboto bo pretežno jasno. Popoldne so predvsem v Alpah in v hribovitem delu Hrvaške možne posamezne nevihte.

Biovreme: Po nižinah bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, po nižinah Primorske zaradi visoke temperature zraka, drugod predvsem zaradi dotoka nekoliko bolj vlažnega zraka. Sredi dneva in popoldne se je priporočljivo izogibati večjim naporom na prostem, uživati lahko hrano in dovolj tekočine. Toplotna obremenitev bo največja po nižinah Primorske in v mestih.