7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Šentjernej

Vsesplošni Šentjernejski zbor, župana ne bo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2013 09:12

V Šentjerneju bo danes znova vroče. Zgodil se bo prvi vsesplošni Šentjernejski zbor zavezancev za plačilo komunalnega prispevka, pod geslom PERONOSPORA - PUBJE, GRIMA ŠKRAFIT!

Civilna iniciativa Glas ljudstva in Svetniška skupina šentjernejskega občinskega sveta – Ljudska alternativa, v Kulturnem centru Primoža Trubarja ob 19. uri organizirata prvi vsesplošni Šentjernejski zbor zavezancev za plačilo komunalnega prispevka.

Na zbor so poleg občanov povabili tudi župana Franca Hudoklina in celoten občinski svet. Kot so zapisali je glavni namen sklica vsesplošnega Šentjernejskega zbora zavezancev za plačilo komunalnega prispevka odprava vzrokov za odmero pregrešno dragega in »plenilsko« odmerjenega komunalnega prispevka s strani občine. Pravijo, da je bila priložnost za zaustavitev protestov in nejevolje v občini zaradi komunalnega prispevka zamujena, ravno zaradi napačnega pristopa župana Hudoklina k pereči problematiki. Dodajajo, da se ni moč vrniti nazaj, ter da bodo morali navedeni akterji plačati bistveno višjo ceno za pomiritev nezadovoljstva in nejevolje občank in občanov v občini.

Zahtevajo: Znesek komunalnega prispevka bo namreč moral biti bitveno nižji!


Hudoklin se sestanka zaenkrat ne namerava udeležiti
Župan Hudoklin je za Radio Krka povedal, da se nocojšnjega zbora ne bo udeležil, ker mu nihče od organizatorjev ni predstavil namena nocojšnjega zbora oziroma o čem bo tekla beseda. Pričakuje, da mu bodo organizatorji to povedali še danes do 14. ure, do takrat je namreč župan v službi, nakar lahko svojo odločitev o udeležbi tudi spremeni. Vsekakor pa ne namerava prisostvovati srečanju, kjer bo glavna tema izžvižganje župana.

Hkrati dodaja, da je že večkrat poudaril, da je pripravljen tudi odstopiti, če mu bodo v zvezi z odmerjanjem komunalnega prispevka dokazali kakršnekoli nepravilnosti. Dodal je tudi, da je že za ta ponedeljek napovedan sestanek koalicije in civilne iniciative, kjer se bosta obe strani pogovorili o pereči tematiki in predstavili svoje poglede tega spora.

Samo Hudoklin, Civilna iniciativa Glas ljudstva


Franc Hudoklin, župan občine Šentjernej