Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

Za Adrio Mobil tudi Kump in Per

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
13.11.2018 12:09

V Adrio Mobil se vračata dva kolesarja, ki sta s klubom zrasla in dosegla lepe rezultate: Marko Kump in David Per. Ljubitelji kluba seveda ob tem takoj pomislijo na sanjske sezone 2015, a pot do tja je še zelo dolga in naporna.

Sezona 2015 je seveda tista v kateri je Marko Kump za Adrio Mobil dosegel kar 20 zmag (ekipa skupaj 28) ter močno pomagal pri uvrstitvi ekipe na 11. mesto lestvice UCI. Marko, znan tudi kot Dolenjska puščica, si ob vrnitvi v domače okolje seveda želi novih zmag, a tako visokih številk si za zdaj ne upa obljubiti nihče. Svojo prvo zmago pa medtem lovi David Per, ki je v svoji karieri že velikokrat stal na odru za zmagovalce, v Bahrajnu pa imel manj priložnosti za naskakovanje samega vrha.

Najnovejša prestopa sta močno okrepila člansko ekipo Adrie Mobil, novi športni direktor Branko Filip bo ob napovedanih spremembah razpolagal še z večjim številom kvalitetnih kolesarjev, kar je dobro za zdravo interno konkurenco ter možnost izbire pravih kolesarjev za vsako dirko.

Marko Kump: "V Adrio Mobil se vračam z vedno istim razlogom. Enostavno se tukaj počutim kot doma in prepričan sem, da je tudi to izrazito pomagalo pri vseh dobrih rezultatih, ki sem jih z ekipo dosegel v preteklosti. V tem okolju sem odraščal in tukaj so ljudje, ki so me naučili pomembnih vrednot - v povezavi s kolesarstvom in tudi izven športa. Z Bogdanom Finkom in Mojco Novak sem bil vedno v super odnosih in neizmerno sem jima hvaležen za vse zaupanje, ki sta mi ga namenila. Ob vrnitvi Branka Filipa komaj čakam, da začnemo novo sezono za katero mislim, da bo uspešna. Branka poznam še iz mladinskih vrst in do njega gojim veliko spoštovanje. Verjamem, da bo prihodnje leto uspešno in upam, da bom povrnil zaupanje vsem, ki so mi na moji športni poti pomagali do točke, v kateri sem zdaj. Ekipa za naslednje leto je zelo kakovostna in se že veselim prvih priprav, ki so tik pred vrati."


David Per: "Po dveh letih se vračam v Kolesarski klub Adria Mobil. Vse izkušnje iz preteklih let želim vnovčiti in doseči čim več dobrih rezultatov zame in za ekipo. Z veseljem pričakujem začetek nove sezone!"

Direktor kluba Bogdan Fink seveda ne skriva zadovoljstva ob vrnitvi dveh izvrstnih kolesarjev: "Vračata se dva izjemna kolesarja, oba iz šole našega kluba in oba bogatejša z izkušnjami iz tujine. Posebej Kump je zapisan v zgodovino kluba - in to z velikimi črkami, Per še mora pokazati vse svoje adute. Oba sta del nove svežine, ki je prišla v ekipo in zagotovo smo skupaj na poti uspeha."