900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Nm

Za konec tedna na bele Gorjance?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 07:18

Pred nami je precej sončen in ne prevroč dan, vendar vremenska napoved kaže, da se bo v drugi polovici tedna marsikaj dogajalo. Tudi snežilo bo in sicer pod 1000 metrov nadmorske višine. Gorjanci bodo beli.

Danes in jutri bo v vzhodni Sloveniji in ob morju povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj C.

Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje razmeroma hladen in vlažen zrak. V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo v sredo zapihala burja, ki bo v četrtek ponehala.

Potem pa v petek lahko pričakujemo precej bolj pester razvoj vremena, s pogostejšimi padavinami in ohladitvijo, saj bodo dnevne temperature čez dan le od 8 do 10 stopinj Celzija. Meja sneženja se bo marsikje spustila pod 1000 metrov nadmorske višine, celo do 700 metrov.