Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Dobruška vas

Za prerezane gume v Dobruški vasi krivi žeblji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2013 20:51

Zaskrbljeni krajani Dobruške vasi se bojijo, da se bo ponovil Ambrus. V uredništvo smo prejei pismo zaskrbljene krajanke, ki so jo zjutraj pričakale prazne pnevmatike na osebnem vozilu. Pred dnevi se je peljala mimo romskega naselja v Dobruški vasi. Po podrobnejšem pregledu cestišča so bili najdeni v asfalt zabiti žeblji, ki so voznikom povzročili predrtje pnevmatik.

Prejeli smo tudi odgovor na preddrte pnevmatike, na katere nas je opozorila krajanka.

Na cesti Hudenje-Bramac mimo romskega naselja Dobruška vas, kjer so v zadnjih dveh dneh mimoidoči množično predirali pnevmatike so krajani našli "vzrok". V nadaljevanju objavljamo fotografije žebljev, ki jih je nekdo spretno nastavil. Zabiti so bili v cestišče, v asfalt, tako da jih je bilo nemogoče opaziti. Primer že obravnava policija, ki je žeblje prevzela. Upajmo, da čim prej najdejo osebo, ki je to namestila. Prebivalci okoliških krajev so izredno zgroženi nad takšnim ogrožanjem varnosti in upajo na ustrezno sankcioniranje povzročiteljev.


Pismo zaskrbljenih krajanov, ki so prvi opozorili na problematiko objavljamo v celoti:

"Še danes pomnimo kako so okoliški prebivalci Ambrusa ne malo kdaj govorili o kraji, nadlegovanju in vseh možnih rečeh, ki se tičejo "romske problematike". Zgodba o kateri nam je pred leti pripovedoval prebivalec Ambrusa spominja na to, kar se v zadnjih dneh dogaja tudi v romskem naselju Dobruška vas.


Zgodba iz Dobruške vasi pa gre nekako tako: v večernih urah se je mama vračala iz službe mimo romskega naselja, kar naenkrat je na avto priletelo nekaj pesti peska, ustrašila se je vendar peljala naprej. Doma je seveda poklicala policijo, vendar policija v takem primeru ni bila pristojna za posredovanje. Po slabo prespani noči, se je zjutraj mama ponovno želela z avtom odpeljat v službo, vendar jo je v garaži čakal avtomobil z vsemi praznimi pnevmatikami. Službo je bilo seveda treba prestaviti oz. odpovedati in sanirati nastalo škodo. Tudi za to policija ni bila pristojna, le poslikali so nastalo škodo in tako je ostalo vse do danes.

In zakaj omenjam to zgodbo. Poleg vseh podobnosti z dogajanjem v Ambrusu....se zadnja dva dni tudi prebivalci okolice romskega naselja množično polnili svoje pnevmatike - podobno kot prebivalka Ambrusa, vendar zaman. Vse pnevmatike so bile namreč predrte in prav vse je bilo potrebno popraviti pri vulkanizerju, kar seveda tudi nekaj stane. Pa ne samo stane, ljudje so zato zamudili tudi službe in samo veseli smo lahko da se komu od krajanov pnevmatika ni izpraznila na avtocesti. Nekaj krajanov je poskusilo tudi s prijavo na policijsko postajo v Šentjernej, vendar so od tam ponovno odgovorili, da za to niso pristojni in da je o tem potrebno obvestiti občino. Ni pa verjetno naključje, da so se vsi pred tem peljali mimo romskega naselja.

Ob tem pa se lahko verjetno vprašamo ali bo policija imela pristojnosti, če bo komu od poštenih okoliških krajanov nekega dne prekipelo in kaj vse lahko še pričakujemo, preden bo do izbruha prišlo?"