Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Začeli projekt Start up

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2013 16:14

Mladi so na področju podjetništva v Inkubatorju Podbreznik zagnali kolo društva StartUp Novo mesto.

Društvo je ustanovljeno z namenom razvoja mladinskega podjetništva v Novem mestu in okolici in je nadaljevanje projekta MLADIEKOIN, ki ga je izvajal Razvojni center Novo mesto pod mentorstvom Jožice Povše. Slednje bo stičišče različnih informacij, idej, programov, pobud in mesto, kjer se predvsem rojevajo podjetniške ideje mladih, njihovo povezovanje in realizacija. Predstavlja povezavo med individualnimi idejami mladih, izobraževalnimi ustanovami (osnovne, srednje šole ter fakultete) in gospodarstvom. Predsednik Miha Fabjan in člani Matic Vidic, Tibor Derganc, Dino Florjančič, Davor Padovan, Robert Balkovec in Rok Jurečič so predstavili projekte, kot so:

- StartUP Hiša, ki bo delovala na osnovi predinkubacijske faze za mlada podjetja oz. mlajše skupine ljudi, ki bodo v določenem obdobju dobili poslovne prostore za razvoj poslovnih idej. Stanovalcem v StartUP hiši bo StartUP Novo mesto omogočilo brezplačno uporabo prostorov in delavnic ter sodelovanje z ekipo mentorjev, poslovnih angelov in investitorjev.

- Yolo.si je portal, ki pomeni vžig podjetniške strasti. Slednji vsebuje vsakodnevne novice iz sveta podjetništva in Start Up kulture

- Festival Start It Up! se bo odvijal julija v Novem mestu, kjer bo v več dnevnem festivalu v Novo mesto pritegnil udeležence iz vse Slovenije. Slovenski in tuji uspešni podjetniki, mentorji, poslovni angeli in investitorji bodo tekom festivala preko delavnic, okroglih miz in konferenc ponudil širitev znanja in podjetniške miselnosti. Seveda z odličnih neformalnim programom in večeri.


- V sklopu StartUP SCHOOLA bomo izvajali tedenske predavanja na temo akutualnega dogajanja iz sveta podjetništva z zanimivimi gosti iz prakse. Prav tako pa bo tekom leta potekalo več intenzivnih delavnic iz posameznih področji.

Poleg predstavitve je mlade nagovoril Luka Pitamic, ki je mladim orisal pomen vztrajnosti in drznosti, katere so ključne lastnosti uspešnega podjetnika. Predstavil je svojo pot in izpostavil odprtost, ki jo na področju podjetništva lahko vidimo le v tujini. Kot je dejal smo v mehurčku, kinas v danem okolju ovira in ne dopušča poslovne ideje, ki bi pustila pečat. Kot se za tak dogodek spodobi, kateremu smo bili priča v Inkubatorju v Podbrezniku, so udeleženci sodelovali tudi v podjetniškem izzivu, katerega nagrade sta prispevala Razvojni center Nm in Simobile Novo mesto. V nadaljevanju so člani društva pripravili še pogostitev in začelo se je pravo mreženje in kreacija novih podjetniških idej!

Vsi mladi in ostali s podjetnimi idejami vabljeni v StartUp hišo v Podbreznik ! Več informacij na : http://www.start-up.si/ in FB: https://www.facebook.com/StartupNovomesto?fref=ts