kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Začenjajo se Knjižne POPslastice

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
12.03.2019 09:04

Z obiskom svetovno znanega DJ Umeka se začenja nova sezona Knjižnih POPslastic, na katerih bodo mladi obiskovalci skozi različne ustvarjalne in kulturne pristope spoznavali pomen branja in knjige. S projektom Knjižne POPslastice želi novomeška knjižnica že 8. leto zapored mladostnikom približati kvalitetne in izvirne knjižne vsebine s pomočjo vrhunskih strokovnjakov s področja branja in pisanja, igre in televizije, glasbe, slikarstva ali fotografije.

Namen projekta je na zabaven, aktualen in kvaliteten način promovirati in širiti bralno kulturo, skozi knjigo širše kulturno povezovati in izobraževati ter zagotoviti višjo bralno sposobnost mladih.

Letos bodo pripravili štiri srečanja z zanimivimi gosti, kjer bodo imeli srednješolci možnost razpravljanja in druženja z njihovimi vzorniki, znanimi osebami ter vrstniki podobnih interesov.

Kot prvi 13. marca ob 12.30 uri v družbo mladih prihaja eden najbolj predvajanih in prodajanih didžejev na svetu, pionir tehna, ki se ga je zaradi dolgoletnega delovanja v svetu elektronske glasbe prijel vzdevek »Fotr«. Uroš Umek, širši javnosti poznan kot DJ Umek, je ob koncu preteklega leta praznoval že 25 let delovanja v svetu elektronske glasbe in s svojim ustvarjanjem postal svetovno znan. Najprodornejši slovenski mojster elektronske glasbe je hitro osvojil svetovno klubsko sceno in se uvršča v sam vrh svetovnih lestvic didžejev in producentov. Voditeljica Alenka Murgelj bo z njim spregovorila o glasbenem ustvarjanju, produkciji elektronske glasbe, svetovni didžej sceni, uspehu in znanstveni fantastiki.

27. marca pa se bodo z novinarjem in direktorjem zavoda Državljan D za spodbujanje aktivnega državljanstva Domnom Savičem pogovarjali o medijski pismenosti, varni uporabi spletnih tehnologij in odgovornem novinarskem delu.

V aprilu v novomeško knjižnico prihajata še gosta, katerih imeni zaenkrat ostajata skrivnost. Razkrivajo le, da gre za prepoznavni imeni iz sveta športa ter igre in televizije.