Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Zaprli bodo Kandijski most

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
05.06.2018 04:00

Zaradi del bo od danes Kandijski most zaprt za promet. Gre za najzahtevnejši del prenove novomeškega mestnega jedra, saj bo dostop do mestnega jedra v tem času najbolj otežen. Dostop v mestno jedro pa bo z avtom mogoč do parkirišč pred Anton Podbevšek Teatrom.

Za stanovalce in potrebe poslovnih subjektov v tem delu mesta bo izvoz možen po Sokolski ulici, kjer bo promet potekal v nasprotni smeri kot sedaj. Po zagotovilih izvajalca bo Kandijski most prehoden za pešce. Zaradi varnosti pešcev in kolesarjev ter začasnega dvosmernega prometa bodo v tem času ukinjena tudi parkirišča na Kastelčevi ulici 9 (pred trgovino Agro d. o. o.).

Dela bodo potekala v dveh fazah, prva, ki se začne 5. junija, bo predvidoma trajala mesec dni, nato pa bo preko Sokolske ulice in Kandijskega mostu znova omogočen izvoz iz mestnega jedra. V drugi fazi se bo na tem območju izvajal zaključni sloj in polaganje tlakov.

Prenova mestnega jedra sicer še naprej poteka v skladu s predvideno časovnico. Arheološka izkopavanja so v zaključni fazi, gradbinci so v spodnjem delu v zadnjih tednih začeli z urejanjem pločnikov, za poletje pa v tem delu že načrtujejo tudi tlakovanje. Gradnja infrastrukturnega kolektorja napreduje proti vrhu Glavnega trga.