Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Kočevje

Zima na Kočevskem močno bremenila proračun

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.03.2013 15:58

Na Kočevskem je to zimo od 27. oktobra zapadlo okoli pet metrov snega, kar je po neuradnih podatkih največ v zadnjih petnajstih letih. Predviden proračunski denar v višini 550 tisoč EUR za čiščenje cest in poti ter pločnikov in parkirišč je zadostoval le do januarja. Februarja so strošči čiščenja snega znašali dodatnik 380 tisoč evrov. Snežne padavine so se pojavljale tudi v mesecu marcu. Občina Kočevje bo morala zimski primankljaj pokriti z rebalanskom proračuna.

Debelina snežne odeje je bila seveda večja v okolici Koprivnika kot na kočevskem polju, a to podjetju Komunala, ki skrbi tudi za čiščenje in vzdrževanje občinskih cest, pločnikov in javnih površin ni prizaneslo. Z lastno mehanizacijo ter zimsko opremo pogodbenih delavcev so že pet mesecev v polni pripravljenosti, saj je zima letos pokazala svoj nepredvidljiv obraz. Kot je dejal direktor Komunale Kočevje Marko Klun, so vse ekipe zelo dobro, čeprav večkrat v težkih razmerah močnega sneženja, opravile svoje delo tako, da so bile vse ceste pravočasno očiščene, enako tudi središče mesta.

Občina je v proračunu za zimsko službo, vzdrževanje in čiščenje cest, zagotovila 550 tisoč evrov. Ta znesek je seveda v razmerah, ki so mejile na elementarno nesrečo, zadostoval le do januarja. Za mesec februar je ocenjena vrednost približno 380 tisoč evrov. Glede na padavine v marcu, bo določen znesek nastal tudi v tem času. Občina se bo morala odločiti, kako bo pokrila zimski primanjkljaj v Komunali. Verjetno z rebalansom občinskega proračuna.

Marko Klun o zimski stroških


Marko Klun o cenah