Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

FOTO: Znani zmagovalci Eko kviza

Piše: B.Z.

Čas objave:
22.06.2018 14:18

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, veliko pozornosti namenjajo okoljskemu ozaveščanju predšolskih in osnovnošolskih otrok. Tudi letos so tako že tretje leto zapored pripravili ekološki projekt Ohranimo čisto okolje.

Projekt se je zaključil z Eko kvizom za 6. in 7. razrede v osmih brežiških osnovnih šolah. Med šestimi razredi je zmagal 6. razred OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, med sedmimi razredi pa 7. razred OŠ Globoko, ki sta za nagrado prejela celodnevno vstopnico za bazen in pico za vse tekmovalce. Sponzor Eko kviza podjetje Terme Paradiso Marjan Cvetkovič s.p., pa bo drugo uvrščenima razredoma omogočil celodnevno kopanje na bazenu.

»V okviru projekta smo letos obiskali Gimnazijo Brežice, Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, 9 osnovnih šol in vrtcev. Rezultati vseh aktivnosti kažejo, da vsako leto sodeluje več otrok – letos že več kot 1.000,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Učenci se na delavnicah in predavanjih seznanjajo z različnimi vrstami odpadkov in njihovo potjo od nastanka do odpada, o pomenu kompostiranja, pitne vode in ponovne uporabe stvari. V Komunali Brežice so se prvi med komunalnimi podjetji vključili v učni proces – vse aktivnosti so ob strokovnem vodstvu učiteljev oblikovali pedagoško, jih vključili v letni učni načrt in poskrbeli za izdelavo učnega gradiva ter uvedbo letnega preizkusa znanja na ravni vseh šol v občini.