požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

Župan čestital štirikratnemu državnemu prvaku Vidu Dobrovoljcu

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
06.03.2019 21:44

Župan Gregor Macedoni je danes na rotovžu gostil šahista Vida Dobrovljca, ki je v lanski sezoni nadaljeval z uspešnimi šahovskimi predstavami in osvojil štiri naslove državnega prvaka, se uvrstil na letošnje svetovno prvenstvo v Indiji in sodeloval na osmih mednarodnih tekmovanjih.

Vid šah igra od svojega četrtega leta, v lanski sezoni pa je številne uspehe v svoji karieri dopolnil s štirimi naslovi državnega prvaka, in sicer v kategoriji posamičnega prvenstva dijakov srednjih šol, posamičnega pospešenega prvenstva mladincev do osemnajst let in mladincev absolutno do dvajset let ter na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu mladincev absolutno do dvajset let, s čimer si je odprl pot na svetovno prvenstvo v Indiji oktobra letos. Kot je povedal predsednik Šahovskega društva Krka Novo mesto Robert Rudman, ki je Vida spremljal na sprejemu, bo nastop v domovini šaha za Vida čudovita nagrada ob zaključku mladinske kariere, še posebno pa ga veseli dejstvo, da je Vid vzornik tudi ostalim članom v društvu. V lanski sezoni so bili namreč zelo uspešni in dosegli kar sedemindvajset medalj na državnih prvenstvih, od tega osem zlatih.

Novomeški šahist se je v pretekli sezoni udeležil tudi osmih mednarodnih tekmovanj, med drugim je na prvem nastopu v članski reprezentanci na pokalu Mitropa na srednjeevropskem pokalu v Italiji osvojil osmo mesto in na tem tekmovanju prvič premagal šahovskega velemojstra. Najboljšo uvrstitev na evropskih prvenstvih je dosegel s šestim mestom na Evropskem ekipnem mladinskem prvenstvu v Nemčiji, med najboljše dosežke na svetovnih prvenstvih pa šteje devetnajsto mesto na Svetovnem posamičnem prvenstvu v pospešenem šahu v kategoriji fantov do osemnajst let v Grčiji.

Vid, ki večino treningov opravi kar sam s knjigami in računalnikom pravi, da bo do svetovnega prvenstva lovil normo in se udeležil čim več turnirjev, te dni pa se posveča predvsem pravi odločitvi za študijsko pot po zaključeni maturi. Župan Gregor Macedoni mu je čestital za številne uspehe in mu predal simbolično darilo za nadaljnjo vzpodbudo tako na študijskem kot šahovskem področju.