moški, mučenje, obračun, ženska Svet24.si

Slovenski moški so ustvarjeni za »molzenje«!

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

podhranjeni konji, kras Svet24.si

FOTO: Lastnika, ki je stradal konje, nekdo ...

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Novice Brežice

»Žuram s prijatelji, ne z drogo!«

Piše: VGC Posavje, D.Š.

Čas objave:
13.11.2019 10:39

Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« so v mesecu preprečevanja zasvojenosti, tokrat pripravili v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece.

Po uspešno izvedenih preventivnih aktivnostih prejšnji teden v OŠ Globoko, so v torek, 12. 11. 2019, program »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvedli še za učence v OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. V letošnjem šolskem letu 9. razred obiskuje 6 devetošolcev.

Program so izvedli v petih šolskih urah: za prvo in drugo šolsko uro so za učence pripravili preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno v »varnem krogu«, v okviru katerega so učenci imeli priložnost vprašati vse tisto, kar jih zanima na temo droge in zasvojenost.

Sledila so predavanja (tri šolske ure), ki so jih izvedli trije strokovni delavci: socialna delavka iz Centra za socialno delo Brežice, medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Brežice in policist iz Policijske postaje Brežice. Projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« izvajajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje ter skupaj s prej naštetimi strokovnimi službami.

OŠ Maksa Pleteršnika Pišece sodeluje pri projektu »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« od samega začetka, to je od leta 2004, ko so začeli z izvedbo projekta. Učencem so podali določene informacije o drogah in zasvojenosti, med drugim, kako se zaščititi pred drogami in kje lahko poiščemo strokovno pomoč. Devetošolci so aktivno sodelovali in povedali, da so se nekaj novega naučili ter da jim je bilo zanimivo.

S preventivnimi aktivnostmi bodo nadaljevali v prazničnem decembru.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.