julia w Svet24.si

Med grmičevjem našli truplo 28-letne Julie

dusica-cicigoj Dobra karma

Osebna izpoved: "Dušila sem se v napadih panike!«

ovca Maggie Svet24.si

FOTO: Ne begu 20 kilogramov volne, Maggie se že ...

porenta01 Svet24.si

82-letni Frančišek iz okolice Škofje Loke že ...

horoskop_astrologija_zodiak Dobra karma

Popolna energijska napoved od 15. do 21. novembra ...

helena blagne Njena.si

Takole v oprijeti obleki zapeljuje Helena Blagne

alenka kozolc Njena.si

Po težki bolezni se vrača Alenka Kozolc

Novice Novo mesto

Zveza Romov se bo pritožila na ESČP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.02.2013 16:29

Upravno sodišče v Ljubljani je zavrnilo zahtevo Zveze Romov za Dolenjsko (ZRD) za izdajo začasne odredbe proti aktu Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), ki je bil izdan v postopku javnega razpisa o sofinanciranju delovanja romskih zvez.

To odločitev smo sprejeli z ogorčenostjo in mnenjem, da je odločitev sodišča pristranska, saj ne poznajo razlogov in delovanja posameznih zvez Romov, je v izjavi za javnost zapisala ZRD. Zadevo pa so se odločili prenesti izven državnih okvirjev, kar na Evropsko sodišče za človekove pravice. Pritožili se bomo na Evropsko sodišče za človekove pravice, saj menimo, da so nam te kršene.

O nenaklonjenosti državnih organov pa pa po njihovem priča zaviranje reševanja romske problematike na Dolenjskem s tem, ko ZDR-ju ne odobrijo, tako v izjavi, pripadajočih sredstev.

Sprašujem se, komu bodo koristila sredstva, odobrena Zvezi Romov Slovenije (ZRS) in Umbrelli, saj očitno dolenjskim Romom ne bo namenjen niti cent. Spet se bodo pisale knjige in delale nepotrebne raziskave, od tega pa ljudje v naseljih z najslabšimi razmerami v državi ne bodo imeli popolnoma nič, so zapisali.