kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Po Sloveniji 2018 Novo mesto/Maribor/Rogaška Slatina

FOTO: Radijca prespala na Dolenjskem, od naših najboljši Korošec

Piše: Radio Krka, M.K.

Čas objave:
14.06.2018 12:15

Krkina radijca Aleš Kirn in Uroš Papež sta se po včerajšnji intenzivni prvi etapi dirke Po Sloveniji, ki je imela start v Lendavi, vrnila domov. Kljub temu sta uspela spremljati tudi današnjo drugo, 152,7 km dolgo etapo. Od naših je bil najboljši Korošec.

Vendar le za nekaj ur, saj sta namesto pri Prekmurkah ali pa Štajerkah, prespala kar na domačem Dolenjskem, danes pa sta se že zgodaj zjutraj vrnila v Maribor. 

Pred vrnitvijo sta si omislila "obilen" in slasten zajtrk. Aleš si je privoščil tri kave, Uroš pa znano mehurčkasto pijačo in morsko pico in to že ob 5.30 uri. 

Na poti imata zanesljivega partnerja - vrhunski avto, tako da sta z njim lahkotno premagovala številne kilometre. Poleg tega pa imata iz njega še super razgled. Pravita, da si podrobno ogledujeta ženske frizure. 

V mestu prijaznem športu, natančneje v Mariboru, sta dobila že nagrado redarstva - kazen za parkiranje. Ampak hitro bo treba pozabiti na neprijetnosti in se osredotočiti na lepše plati dirke. 

V veliko veselje so jima mimoidoči, ki vztrajno in navdušeno mahajo kolesarski karavani. Pohvalila sta se, da imata že nove oboževalke. Včeraj so jima najprej mahali otroci, danes pa jima mahajo tudi že učiteljice. 

Danes je pred njima, kot tudi pred kolesarji dirke Po Sloveniji nov, velik izziv. Kdo ve, kako bosta Krkaša prenočevala tokrat, bosta ponovila včerajšnji scenarij ali se obeta kaj novega?

Morda pa vam bosta Aleš in Uroš kakšen namig dala med prenosom v živo na facebook strani Radia Krka

Nizozemec Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo) je zmagovalec 2. etape kolesarske dirke Po Sloveniji. Groenewegen je v ciljnem sprintu 152,7 kilometra dolge preizkušnje med Mariborom in Rogaško Slatino ugnal Italijana Mattea Pelucchija (Bora Hansgrohe) in Avstralca Caleba Ewana (Mitchelton-Scott). Skupno vodstvo je prevzel Avstralec Benjamin Hill. 

Najboljši Slovenec v etapi je bil Rok Korošec (My Bike - Stevens) na devetem mestu. Eden sprinterskih favoritov Britanec Mark Cavendish (Dimension Data) je bil šesti.
Etapo je zaznamoval tudi beg trojice, bežali so Gašper Katrašnik (Adria Mobil), Čeh Vojtech Hačecky (Elkov Author) in Avstralec Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Xaurum). Slednji je po zmagi na zadnjem letečem cilju 25 km pred koncem popustil in počakal glavnino, preostala dva pa sta nadaljevala beg, ki pa se je končal približno deset km pred ciljem.
Jutri kolesarje čaka 175,7 km dolga etapa med Slovenskimi Konjicami in Celjem.