mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Po Sloveniji 2018 Novo mesto

FOTO&VIDEO: Na dirki ključni navijači, najboljši Roglič je njim posvetil zmago

Piše: Radio Krka, M.K./STA

Čas objave:
17.06.2018 06:05

K uspehu kolesarjev ogromno pripomorejo tudi navijači s svojo pozitivno energijo in vzpodbudo na terenu. Nad tistimi, ki ob cesti navijajo za kolesarje, sta zelo navdušena tudi Aleš Kirn in Uroš Papež z Radia Krka. Za dober razgled sta tudi onadva pripravljena plezati, dobesedno kjerkoli.

slika čudna 2.jpg

Pravita, da si navijači letošnje dirke zaslužijo vse pohvale, saj so polni energije in dobre volje navdušeni čakali, da so kolesarji pridirkali mimo njih.

IMG_8058.JPG

Dirka Po Sloveniji je velik, edinstven dogodek, ki ga je vredno videti. Nekateri so kolesarje spodbujali s transparenti, drugi z  zastavami, spet nekateri z glasnimi vzkliki in mahanjem...

IMG_8044.JPG

Sicer pa sta tudi Aleš in Uroš, ki sta bila del kolesarske karavane, z vpadljivim Volkswagnovim T-Rocom, dobila precej pozornosti. 

IMG_7970.JPG

Neverjetne podpore navijačev je bil danes spet deležen Primož Roglič, zmagovalec 25. kolesarske dirke Po Sloveniji. Aktualni svetovni podprvak v vožnji na čas je skupno zmago na slovenski pentlji potrdil s prvim mestom v današnji zadnji, peti etapi, 21,5 kilometra dolgem kronometru med Trebnjem in Novim mestom.

Roglič je dirko Po Sloveniji dobil drugič, prvič je slavil leta 2015, takrat še v dresu novomeške Adrie Mobila.

IMG_8046.JPG


Postal je tretji kolesar, ki ima na največji etapni kolesarski dirki pri nas dve končni zmagi. Pred Zasavcem je to uspelo še Slovencema Juretu Golčerju in Mitji Mahoriču. Ob tem je Roglič znižal izid v zmagah med slovenskimi in tujimi kolesarji na 12:13.
Roglič si je zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku prikolesaril z zmago v sobotni kraljevski etapi, ki se je končala v Kamniku. To je bila tudi jubilejna 50. etapna zmaga slovenskih kolesarjev na domači dirki.

IMG_8043.JPG

Pred današnjim kronometrom je imel pred prvim zasledovalcem, Kolumbijcem Rigobertom Uranom, 33 sekund prednosti. Ta je bila dovolj velika, da je 28-letni slovenski zvezdnik pred poslopjem Adrie Mobila, kjer je bil cilj zadnje etape, lahko prešerno slavil svojo šesto skupno zmago, tretjo letos.

IMG_8065.JPG

V današnji etapi, v kateri je drugo mesto osvojil Jan Tratnik, je bil zanimiv tudi boj za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Pred startom so vodilnega Avstralca Michaela Storerja in drugouvrščenega Slovenca ločile tri sekunde. V vožnji na čas se je za slabe štiri sekunde bolje odrezal Pogačar in tako poskrbel tudi za slovensko zmago v tej kategoriji.

IMG_8060.JPG

"Kaj naj rečem, težko je primerjati zmage. Skupno je to, da se moraš vedno potruditi. Počaščen sem, da mi je uspelo na dirki po Sloveniji drugič zmagati. To je za vse ljudi, ko so nas spremljali ob cesti. Počaščen sem, da je na koncu zmaga ostala v Sloveniji," so bile prve besede Rogliča, ki je kot ključ do končne zmage navedel sobotno kraljevsko etapo, ko je prav tako zmagal. "Bolje je startati spredaj kot zadaj. Vse smo izpeljali in se zasluženo veselili zmage." 

IMG_8068.JPG

Še enkrat več je bil navdušen nad kuliso in ljudmi, ki se se zbrali ob progi ter v cilju. Ko je stal na zmagovalnem odru, so vihrale slovenske zastave, ljudje so vzklikali Rogla, Rogla. "Zdi se mi, da je vse bolje in bolje. Nisem dolgo v kolesarstvu. Poglejte vse te ljudi, ki so nas vsak dan spremljali. Kot nekakšen mini Tour je. Počaščen sem, da sem lahko nastopal in osrečeval vse te ljudi," je dejal 28-letnik.

IMG_8062.JPG

Rogliču sta družbo na zmagovalnem odru delala še Kolumbijec Rigoberto Uran, ki je bil skupno drugo, in Matej Mohorič, na koncu tretji, mesto na zmagovalnem odru pa si je prikolesaril z 18. mestom v vožnji na čas. "Zelo smo zadovoljni. Danes pred etapo so bile noge precej težke. V zadnjih dveh dneh sem vozil agresivno. Na koncu mi je uspelo odpeljati odličen kronometer. Osredotočen sem bil na vožnjo, skušal sem čim hitreje odpeljati in izšlo se je," je razložil Mohorič.

IMG_8069.JPG

Kar nekoliko v senci Rogličevega zmagoslavja je bil Tratnik, ki je v današnji etapi zasedel drugo mesto, za aktualnim svetovnim podprvakom v vožnji na čas je zaostal vsega 27 sekund. "Na dirko Po Sloveniji sem šel s ciljem, da bi poskusil zmagati etapo ali pa se boril za čim višja mesta skupno. Žal ni šlo. Vsak dan sem bil tako utrujen, imel sem visok srčni utrip, nisem se mogel regenerirati. Danes je bila moja zadnja priložnost. Bil sem optimist, da mi pa morda uspe. Vožnja na bila tista prava, sem pa verjel vase. Pozabil sem bolečino, odpeljal sem, kot sem lahko," je povedal Tratnik.

IMG_8070.JPG

Drugo leto po vrsti je belo majico osvojil Pogačar, ki je pred domačimi navijači še enkrat opozoril na svoj potencial. "Na koncu je odločala samo sekunda. Prišli smo po belo majico, dobili smo jo. Zadovoljen sem jaz kot tudi ekipa. Včeraj sem bil malo pesimističen. Našel sem motivacijo. Danes sem se zbudil optimističen in izšlo se je," je bil vesel Pogačar, ki bo drugo leto odšel med profesionalce, nosil bo dres ekipe UAE Emirates.

IMG_1764.jpg

Dirko sta že od starta prve etape podrobno spremljala Krkaša Aleš in Uroš, vsak dan sta se v živo javljala v program Radia Krka, za spletno stran radiokrka.si sta prispevala bogato fotogalerijo, številne kilometre dirke pa sta prenašala tudi v živo na facebook strani Radia Krka.

IMG_8075.JPG