Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

S Krko naokoli Novo mesto

SKN (avdio): Bili smo na Prazniku situl

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
03.07.2019 13:30

Oddaja »S Krko naokoli« je danes mozaična, največ pozornosti pa smo namenili nedavnemu Prazniku situl v Novem mestu.

Najprej smo bili v Beli krajini, kjer so pred dnevi podpisali pogodbo za promocijo metliške črnine. Podpisniki v Vinski kleti Metlika so bili predsednik TD Vigred Rudi Vlašič, direktorica Kmetijske zadruge Metlika, Tatjana Malešič, kraljica metliške črnine Patricia Blažič in župan občine Metlika, Darko Zevnik.

Prejšnji konec tedna smo obiskali dve izjemni prireditvi. A še prej, vesela novica za vse, ki ste sodelovali v že drugi akciji Novo mesto za srečne tačke. Težko pričakovana mačja zabava je sicer mimo, obiskovalci pa so spet pozitivno presenetili z obiskom, velikodušnimi donacijami in dobro energijo. S skupnimi močmi so ob koncertu minuli petek, ki je bil pred barom Pri slonu v Novem mestu, zbrali kar 837 evrov. S tem denarjem bo Društvo za zaščito živali Novo mesto veterinarsko oskrbelo svoje varovanke - mačke.

V tokratni oddaji smo spregovorili tudi o tretjem dogodku v okviru projekta Turizem partnerskih mest, ki ga koordinira Mestna občina Novo mesto. 10 partnerjev projekta se je ob koncu minulega tedna družilo ob spoznavanju turističnih produktov, ki so jim jih predstavili predstavniki Novega mesta, na čelu s podžupanom Boštjanom Groblerjem. Glavni namen projekta je vzajemna promocija kulturnega turizma in turističnih ponudb v trdni mreži pobratenih mest z vključevanjem kulturne dediščine partnerskih mest. Udeleženci projekta so partnerska mesta Novega mesta: Bihać, Bühl, Herceg Novi, Langenhagen, Torunj, Trnava in Vilafranca del Penedès ter Evropsko združenje za lokalno demokracijo - ALDA. Partner v projektu je tudi Razvojni center Novo mesto. 28 udeležencev je tako preizkušalo turistične produkte in turistični program Novega mesta, od supanja in vožnje s kanuji po reki Krki, preizkušanja lokalne gostinske in kulinarične ponudbe, obiska frančiškanov in razstave v Dolenjskem muzeju pa vse do sodelovanja na Prazniku situl.

Bili pa smo tudi na izjemni predstavitvi davne preteklosti, na Prazniku situl. Letos četrti po vrsti, je tudi tokrat predstavljal dogodek, prežet z dolenjsko kulturno in naravno dediščino, ki jo je dopolnil nov, urbani pogled. Festival železnodobnega življenja in kulinarike je Novo mesto odpeljal v preteklost. Na Glavnem trgu so bile minulo soboto predstavljene različne starodavne obrti, kulinarične delavnice za odrasle in otroke, animacije različnih borilnih veščin ter izbrana ponudba hrane in pijače.

Podrobneje o vsem pa v oddaji »S Krko naokoli«, ki jo je pripravila Renata Mikec.

Oddaja "S Krko naokoli" po Metliki in Novem mestu: 03.07.2019

S podpisa pogodbe s kraljico metliške črnine, na Prazniku situl in še kje